LG Optimus G Pro vás vidí. Zastaví video, když se nekoukáte

6

Vlajková loď jihokorejského LG Optimus G Pro se sice sotva začíná na vybraných trzích prodávat, to však výrobci nebrání oznámit aktualizační balíček s novými funkcemi.

V rámci aktualizačního balíčku se mluví především o funkci Smart Video. LG ji prezentuje jako funkci, která eliminuje nutnost přehrávač ovládat prsty. Po celou dobu sledování videa vás totiž bude sledovat i váš telefon, respektive čelní kamerka. Jakmile zjistí, že se vaše odvrátily od displeje, video pozastaví. Opět jej spustí, když se zadíváte na displej. Pokud je vám tato funkce povědomá, vězte, že ji nabízí Samsung Galaxy S 4 a nazývá se Smart Pause.

LG Optimus G Pro

Kromě vychytávky Smart Video se v aktualizačním balíčku objeví i funkce Dual Camera. Pomocí té můžete využívat současně oba fotoaparáty a vtáhnout tak do video hovoru i vaše okolí. Opět jsme podobnou funkci viděli i včera při představování Galaxy S 4. „LG se snaží neustále přinášet nové kreativní způsoby ovládání, které ocení naši zákazníci“ řekl Dr. Jong-Seok Park ředitel a prezident společnosti LG Electronics Mobile.

První pohled: Natočili jsme špičkové LG Optimus G Pro s 5,5“ displejem (MWC)

V tiskové zprávě LG uvedlo, že se tento aktualizační balíček chystá už na příští měsíc, avšak prozatím pouze pro Jižní Koreu. Kdy se nové funkce dostanou i na další trhy není známé. Nás v České republice to ale příliš trápit nemusí. Optimus G Pro by na náš trh dorazit až na podzim. Útěchou může být fakt, že by tyto funkce neměly být výsadou jen nejvyššího modelu, ale i dalších novinek v roce 2013.

Technické parametry LG Optimus G Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce150,2 × 76,1 × 9,4 mm, 172 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 208 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 600 APQ8064T, CPU: 4×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 140 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2013, 14 000 Kč

Zdroje: androidauthority.com

Diskuze ke článku
Kynio
Pěkný kopírování...pochybuju, že v obou dílnách na tyto funkce přišli sami od sebe. Teď ale kdo od koho :)
Kriss
Taky by mne zajímalo kdo od koho..máte nějaké podrobnější info kdy s tím kdo přišel,nebo jaký je váš názor?,ale rozhodně asi lepší funkce je od LG protože ta od samsungu jen pozastaví,nicméně ani jednu bych asi nezapínal...
Kneblis
Kdybych se rozhodoval mezi S4 a LG G pro tak LG jasně vítězí, protože samsung si s designem hlavu neláme chrlí telefony, které jsou dělané na jedno brdo a podle toho to tak vypadá.
ZD3ND4
Něco Vám v této větě chybí :-) "Jakmile zjistí, že se vaše odvrátily od displeje, video pozastaví."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze