Google opět neuhlídal chystanou novinku. Omylem odhalil Pixel 8 Pro

aktualizováno
Google opět neuhlídal chystanou novinku. Omylem odhalil Pixel 8 Pro
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Zachován zůstane horizontálně orientovaný modul s fotoaparáty
  • Procesor Tensor G3 má být spjat s 12GB RAM

Aktualizováno 30. 8. 2023

Google neuhlídal nadcházející Pixel 8 Pro a krátce se objevil na jeho oficiálních stránkách, o čemž informoval novinář Mishaal Rahman na sociální síti X. Obrázek je sice malý, ale i tak lze vidět zařízení s přepracovaným horizontálně orientovaným modulem s fotoaparáty.


Původní informace ze 4. 7. 2023

Googlu se většinou nedaří udržet pod pokličkou chystané novinky, poměrně často se tak uchyluje k řízenému odhalování před samotným představením. Tentokrát se poměrně nečekaně objevily dvě fotografie údajně zachycující Pixel 8 Pro. Tedy příští vlajkový model, který by měl být představen na podzim letošního roku, tedy v obvyklém termínu posledních let.

Google Pixel 8 Pro
Možná podoba Google Pixelu 8 Pro

Fotografie byly zveřejněny na Redditu, odkud však byly záhy smazány, což může značit fakt, že podoba byla nebezpečně blízko finálnímu stavu. Naštěstí se fotky podařilo zachytit, a to například droid-life.com. Omezeně vidíme zadní i čelní stranu a zdá se, že designový směr se příliš měnit nebude. Zůstane tak zachován horizontálně orientovaný fotomodul, ve kterém vidíme trojici objektivů. Ačkoliv podrobnosti nejsou známé, pravděpodobně hlavní fotoaparát doprovodí ultraširokoúhlý objektiv a teleobjektiv.

Na displeji je vidět dalších pár cenných informací. Například základní interní paměť typu UFS poskytne 128 GB. Je však nasnadě, že bude k dispozici i větší paměťová varianta. Potěší velkorysá 12GB RAM LPDDR5, kterou dodá Samsung, a dále se očekává nasazení procesoru Tensor G3. Na další informace si budeme muset ještě počkat.