Bezdrátový nabíjecí stojánek OnePlus zaujme výkonem 30 W i líbivým vzhledem

Bezdrátový nabíjecí stojánek OnePlus zaujme výkonem 30 W i líbivým vzhledem
Fotografie: oneplus.com
  • OnePlus 8 Pro nabije z 0 na 50 % za 30 minut
  • Výrobce si jej cení přibližně na dva tisíce korun
  • Nabíjecí stojánek dokáže rozpoznat i přítomnost cizích objektů

OnePlus odhalil zároveň s OnePlus 8 (Pro) také bezdrátovou nabíječku Warp Charge 30 Wireless Charger. Na první pohled sympaticky vypadající nabíjecí stojánek má za úkol odstartovat éru bezdrátového nabíjení, které doposud smartphony značky OnePlus neuměly.

Výrobce sází na poměrně jednoduchý, avšak líbivý design s logem OnePlus na zadní straně. Zde lze rovněž spatřit průduch větráčku, který stojánek (a zároveň i telefon v něm) ochlazuje. Udržování nízké teploty při nabíjení hraje důležitou roli, pokud se nemá rychlé nabíjení negativně podepsat na životnosti baterie.

Podle prvních dojmů redaktorů z gsmarena.com, kteří obdrželi nabíjecí stojánek na test, není chlazení nijak zvlášť hlučné a uslyšíte jej pouze, když přiložíte ucho přímo k větráčku. Otestovali rovněž bezdrátové nabíjení OnePlus 8 Pro, které odpovídá tomu, co uvádí výrobce ve videu, na které se můžete podívat níže. Z 0 na 51 % se podařilo telefon nabít za pouhých 30 minut. Nabíjecí stojánek váží 166 gramů, tudíž je poměrně snadno přenosný. Většina uživatelů jej však pravděpodobně nechá stát na pracovním stole.

Zároveň nechybí ani schopnost detekovat cizí objekty, takže by nemělo dojít k problémům, i pokud byste na nabíječku omylem položili například svazek klíčů či jiné kovové předměty. Nabíjecí stojánek zároveň zvládne nabíjet telefon s nasazeným ochranným pouzdrem o tloušťce až 8 milimetrů. Jedinou nevýhodou je tak podle redaktorů z gsmarena.com uživatelsky neodpojitelný kabel.

Výrobce si sympaticky vypadající nabíjecí stojánek s úctyhodným výkonem 30 W cení na 70 amerických dolarů, tedy zhruba dva tisíce korun i s DPH.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze