Vivo nepřestává udivovat. Uvede 6 500mAh smartphone s neuvěřitelnou hmotností

11
Vivo nepřestává udivovat. Uvede 6 500mAh smartphone s neuvěřitelnou hmotností
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Přepočet množství mAh na gram u novinky vychází na špičkových 35 mAh/g
  • Na zájemce čeká velký AMOLED displej, 50Mpx fotoaparáty i štědré úložiště

S příchodem vlajkové série X200 společnost Vivo představila vylepšené křemíkové baterie, které ohromí vysokou energetickou hustotou. Díky tomuto kroku jsme se dočkali trojice vlajkových modelů s obřími bateriemi a relativně nízkou hmotností. Například Vivo X200 Pro mini má vynikající poměr množství mAh na gram hmotnosti, a to 30,4 mAh/g. Vivo navíc plánuje pokračovat v tomto trendu nejen u vlajkové série X200, ale také u řady S. Novinka s označením Vivo S20, o které se objevily první informace na sociální síti Weibo, totiž nabídne ještě větší baterii než její předchůdce, přičemž bude zároveň lehčí.

Obří baterie, lehké tělo

Pokud považujete 6 000mAh baterie za vrchol u současných smartphonů běžné konstrukce (tj. bez zohlednění speciálních obrněných, velkých a těžkých telefonů), jistě vás zaujme, že chystané Vivo S20 má disponovat 6 500mAh baterií. Vzhledem k udávané hmotnosti 185,5 gramů je zřejmé, že novinka bude vybavena nejnovější křemíkovou baterií.

Přepočet množství mAh na gram u novinky vychází na 35 mAh/g, což je fantastická hodnota. Telefon s rozměry 160,35 × 74,18 × 7,19 milimetrů se dále pochlubí velkým 6,67" AMOLED displejem s 1,5K rozlišením a fotovýbavou čítající 50Mpx primární senzor, doprovodný 8Mpx fotoaparát (pravděpodobně ultraširokoúhlý objektiv) a 50Mpx selfie kameru. Pro srovnání uveďme, že rozměry jsou menší než u iPhonu 16 Pro Max (163 × 77,6 × 8,3 mm) s 4 685mAh baterií a hmotností 227 gramů či Google Pixelu 9 Pro XL (162,8 × 76,6 × 8,5 mm) s 5 060mAh baterií a hmotností 221 gramů.

Vivo však neponechává nic náhodě ani v oblasti paměťových čipů. Bude nabízet varianty s 128, 256, 512 GB a dokonce 1 TB úložištěm. Ohledně operační paměti nejsou v současnosti k dispozici žádné informace, předpokládá se však nasazení minimálně 8 GB RAM. Že se bude jednat o zástupce střední třídy pak napovídá i nasazení čipsetu Snapdragon 7 Gen 3. Telefon již prošel certifikačním úřadem, takže se očekává, že jeho představení proběhne ještě do konce letošního roku.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
X200 Pro s 6000mAh má parádní vydrž.
Petr Zítka
Petr Zítka
A značky jako Apple, Samsung a Google jenom čumí.
Nebo je jim to jedno a ojeb svým věrným zákazníkům vysvětlí jako výhodu.
Mario Kovačič
Konečne sa trochu začali zameriavať na batérie. Nie všetci chcú top fotky alebo displej čo vie vypáliť oči. Napríklad absolútne nechápem načo je dobrý displej ktorý je zakrivený na všetkých stranách??? Momentálne mám S20 Ultra a to zakrivenie je dobré na dve veci. Akurát mám často nechcené dotyky. Akurát sa ťažšie bude dávať ochrana a vyššia šanca že pri páde to display nezvládne. Teraz vyberám nový telefón a je to náročné. Chcem veľký displej (6.8minimum) a poriadku batériu a tam veľa na výber nie je. No a normálnu cenu. OnePlus 12 som musel vylúčiť pretože toľko peňazí proste nedám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze