Nabijeme si i noteboky bezdrátově? Průkopníkem může být Dell

3

Aliance pro bezdrátové nabíjení projevuje zájem o notebooky. Již dříve jsme se mohli setkat s telefony, které se dají nabíjet standardním kabelem, ale také bezdrátově. Zvládnou to například poslední Nexus telefony nebo Lumie od Nokie. Dočkáme se někdy notebooku, který budeme nabíjet bezdrátově? Ani to není vyloučeno.

Mobilní telefony, na rozdíl od notebooků, nepotřebují k nabití tolik energie a bezdrátové nabíjení tak není tak náročné. Notebooky ale mají většinou 40W zdroje, mnohokrát i více, a při přenosu energie dochází k velké ztrátě.

Budeme někdy nabíjet notebooky tak jako telefony?

Standard A4WP je schopný přenášet energii v rozmezí 20 - 50 W, což je přesně jako na míru dnešním ultrabookům, které mají maximální spotřebu velmi nízkou, a to kvůli nízkonapěťovým procesorům. Idea bezdrátového napájení notebooků je velmi zajímavá a podložku si lze představit jako dokovací stanici, která počítač napájí a zároveň rozšiřuje o konektory. Ideální využití by taková inovace našla i v kavárnách, kde by na stolech byly umístěny velké plochy pro nabíjení notebooků. Mezi první výrobce, kteří využijí bezdrátové nabíjení v noteboocích by mohl být Dell, jenž se nyní začal aktivně podílet na vývoji této technologie.

Zdroje: laptop-enews.com

Diskuze ke článku
Pf
tomu nejak nerozum, Dell chce vyrabet notebooky/ultrabooky s bezdratovym nabijenim a nedavno prolasil, ze konci s vyrobou klasickych notebooku, resp. ze se bude zamerovat na tablety a mobilni zarizeni.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze