Bezdrátové nabíjení se dostane do počítačů příští rok

3

Bezdrátové nabíjení již známe z mobilních telefonů. Ovšem kam se ještě nedostalo, se segment notebooků a tabletů, ale i tam začne zanedlouho pronikat, alespoň dle Intelu.

Zatímco telefony si vezmou při nabíjení sotva pár wattů, tak u notebooků a tabletů je to jiné. Ty mají spotřebu mnohonásobně vyšší a u notebooků se jedná mnohdy o desítky wattů. Proto bylo založeno uskupení A4WP, které má na starosti vývoj bezdrátového nabíjení.

Bezdrátového nabíjení se dočkáme i v noteboocích

A4WP má aktuálně více než 100 členů, včetně Intelu, Samsungu a Qualcommu. K bezdrátovému nabíjení ještě přibude technologie WiGig od Intelu, která vytvoří spolu s nabíječkou takovou bezdrátovou dokovací stanici, protože je až 3× rychlejší než Wi-Fi 802.11ac, tj. 3,0 Gb/s. Dle Intelu bychom se prvních počítačů s WiGig a bezdrátovým nabíjením dočkat už příští rok.

Zdroje: laptop-enews.com

Diskuze ke článku
man
potřebujeme pokrok jak prodloužit výdrž baterie !
misaz
To mi připomnělo ten vtip:

Máme 16 podobných standardů, ani jeden není dokonalý. Vytvoříme svůj vlastní. ... Máme 17 podobných standardů, ani jeden není dokonalý. ...
Michal
Bezdrátové nabíjení v mobilu mám a nepoužívám, protože když nabíjím většinou i tak s mobilem potřebuju dělat a to u bezdrátového nabíjení nejde. U toho mobilu to ale dejme tomu chápu, ale k čemu takhle nabízet notebooky které většinou leží na stole a kabel u nich nepřekáží - navíc když mají větší baterie tak s tou cívkou také dost ztěžknou....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze