Na iOS 6 již bylo aktualizováno přes 60% iPhonů

6

Nejnovější verze operačního systému iOS od Applu byla vypuštěna teprve před pár týdny a už podle uvolněných statistik okupuje přes polovinu všech iPhonů a téměř polovinu všech iPadů. Aktivně aktualizují také majitelé iPodů Touch, takže lze usoudit, že bylo iOS 6 velmi dobře přijato a celý proceso updatu je bezproblémový.

Jak tvrdí statistiky společnosti Chitika, téměř 60% všech majitelů iPhonů již přešlo na novou verzi systému. Za nimi následuje také více jak 45% majitelů iPadů a špatně si nevedou ani hudební nadšenci s iPody.

TIP: Podívejte se na naše dojmy ze systému iOS 6.

Apple zvládnul uvolnění systému velmi dobře a uživatelé nezaznamenali velký počet bugů a chybek, což rychlému rozšiřování aktualizace jen přispívá. Apple navíc patří mezi nejrychleji aktualizující společnosti, především tedy díky úzce zaměřenému malému portfoliu a těsnému provázání hardwaru a softwaru.

Z hlediska aktualizací je pak jedním z nejpomalejších Android od Googlu, jehož updatům mnohdy trvá měsíce i více než rok, než se dostaví na požadované přístroje. Minimálně v oblasti svých vlastních zařízení řady Nexus však Google v rychlosti aktualizací exceluje. Zbytek odpovědnosti většinou leží na výrobcích, kteří po vypuštění nové verze Androidu musí systém připravit a ladit pro různá zařízení s mnohdy odlišným hardwarem. Takové starosti však Apple nemá a iOS byl vždy aktualizován u většiny přístrojů v řádu dnů a týdnů.

Zdroje: phonearena.com, insights.chitika.com

Diskuze ke článku
air
zbyvajicich 40% ceka na jailbreak
Tomáš
Ještě aby ne, když Apple zařízl starší verze. Potřeboval jsem přeinstalovat firmware (iPhone se chová divně, tak jsem chtěl vyloučit závadu na SW), ale nemohl jsem nainstalovat verzi řady 5, i když jsem ji měl na lokálu. Musel jsem dát 6. Nějaké nové funkce tam jsou, ale raději bych si sám zvolil, jakou verzi si nainstaluji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze