Motýli odlétají a lidé si oddechnou. Apple se vrací ke starým klávesnicím

13
Motýli odlétají a lidé si oddechnou. Apple se vrací ke starým klávesnicím
  • Nový mechanismus připomíná nůžky a má být odolnější
  • Zvětšená tloušťka nemá být ve finále poznat
  • Letos jen v jednom modelu, v dalších až v roce 2020

Když Apple představil v roce 2015 12palcový MacBook, prakticky okamžitě se stal terčem kritiky kvůli klávesnici. Ta totiž ve snaze o úsporu místa přešla na jiný mechanismus, který se označuje jako motýlkový. Nízký zdvih sice ušetřil místo a někomu mohl vyhovovat i při psaní, ale sebemenší nečistota vniknuvší dovnitř způsobila nefunkčnost. Apple se sice snažil problém řešit nejrůznějšími konstrukčními úpravami, ale žádná z nich nedokázala problém plně vyřešit. I přesto se toto konstrukční řešení dostalo do dalších produktových řad. Jak je problém velký ukazuje například petice na change.org, kterou podepsalo 37 tisíc lidí.

MacBook Pro funkční klávesy

Server neowin.net s odvoláním na slova analytika Ming Chi-Kua předpovídá, že letošní 16palcový MacBook Pro by měl přijít se zcela novým mechanismem, který ze všeho nejvíc připomíná nůžky. Měl by být o něco robustnější, ale milimetry navíc zákazník ve finálním produktu údajně nepozná. Naopak se může těšit na výrazně vyšší spolehlivost.

Apple chce v zavádění postupovat opatrně, a tak nový druh klávesnice bude vyhrazen prozatím tomuto modelu. Do dalších produktových řad se podívá až v roce 2020.

Diskuze ke článku
Mio
Jak, jak může člověk koupit ty MacMrdky? Konstrukčně nezvládnutý, klavesnice několik let špatně, chlazení poddimenzované, servis téměř nemožný, ...
Joe Black
Joe Black
Prosím o minutu ticha za všechny majitele Macbooků s buttlefly klávesnicemi.
Offečka Jablečna
O Apple by měl psát někdo, kdo tomu rozumí a ne nějaký Pòvl na Acer za pět litrů z bazaru.
Lukáš
Kdy už konečně vyjde objektivní kritický clanek o tom jak po smrti Jobse jdou Apple inovace do háje .... Poslední masová inovace byla touch ID co všichni okopírovali a všichni to používané ... 3D končí ,face ID byla taky slepá větev.apple nemůže kvůli tomu udělat skutečně bezrámeckovi displej a asi přejde zpátky na čtečku pod displejem,"popelnicovi" Mac pro ,propadák ,blbost co nikdo nepoužívá (masové samozřejmě) touch bar , teď klávesnice... Není už toho dost na to ,aby to stálo za článek,,video milá redakce ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze