Majitelé MacBooků s motýlkovou klávesnicí se dočkají odškodnění

Majitelé MacBooků s motýlkovou klávesnicí se dočkají odškodnění
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Americký soud finálně schválil odškodnění v celkové výši 1,1 miliardy korun
  • Jednotlivci pak obdrží sumu v rozmezí zhruba 1 až 9 tisíc korun

Ačkoliv Apple obvykle přichází s na první pohled výraznějšími inovacemi až ve chvíli, kdy si je 100% jistý jejích přínosem, ne vždy se nasazení nové funkce či technologie obejde bez problémů. To platí i pro motýlkovou klávesnici MacBooků, k níž se váže odškodnění vybraných uživatelů v celkové výši 50 milionů amerických dolarů, tedy zhruba 1,1 miliardy korun.

Motýlková klávesnice se poprvé objevila v 12" MacBooku v roce 2015 a poté se rozšířila do MacBooků Pro i Air navzdory obavám souvisejícím s výdrží a opravitelností, uvádí 9to5mac.com. Od roku 2015 do 2019 pak motýlková klávesnice prošla několika revizemi, ovšem problémy, jež sužovaly některé uživatele, se nikdy nepovedlo kompletně odstranit.

Jak již to tak bývá, řadu stížností následovaly i oficiální žaloby a výše zmíněnou kompenzaci uživatelům (a jejím právním zástupcům) nyní dle Reuters finálně schválil soud. Uživatelé na území USA se tak mohou těšit na odškodnění ve výši mezi 50 a 395 americkými dolary, což je v přepočtu zhruba 1 100 až necelých 9 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze