Motorola tvrdí, že ohebný Razr vydrží víc, než předvedl v testu

8
Motorola tvrdí, že ohebný Razr vydrží víc, než předvedl v testu
  • V simulovaném testu zvládl Razr 27 tisíc otevření
  • To by znamenalo výdrž nižší než jeden rok
  • Motorola zpochybňuje metodiku testování

Když se řekne ohebný displej, respektive ohebný telefon, každého nejspíše po prvotním úžasu napadne otázka výdrže. Tu si pokládají i redaktoři nejrůznějších technických serverů a někteří se pustí i do praktického testování. Na videu níže tak můžete vidět okamžik, kdy skončil test pro Motorolu Razr.

Pokud nechcete video sledovat celé, případně mu nerozumíte, pak postačí znát pouze jedno číslo: 27 tisíc. Tolik ohybů zvládla Motorola v simulovaném testu. Nikdo v komentářích nešetří zklamáním – i tolik problematický Fold zvládl ve stejném testu alespoň sto tisíc ohybů a i to bylo výrazně méně, než deklaroval výrobce.

Pokud máme věřit číslům, že průměrný Američan kontroluje svůj telefon 96× za den, pak by mu nový Razr vydržel pouhých 281 dní. Nicméně proti tomu se Motorola slovy svého mluvčího ohradila v rozhovoru pro usatoday.com. Podle ní není test není přesný, protože přístroj vyvíjí na zařízení vyšší tlak než lidské ruce. V kombinaci s nepřirozeně vysokou frekvencí otevírání to pak ukáže naprosto zkreslený výsledek.

Kde je tedy pravda? To nejspíše ukáže až čas.

Technické parametry Motorola Razr (2019)

Kompletní specifikace
Konstrukce94 × 72 × 14 mm, 205 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejOLED, 6,2" (2 142 × 876 px)
Fotoaparát16 Mpx
ChipsetQualcomm Snapdragon 710, CPU: 2×2,2 GHz + 6×1,7 GHz, GPU: Adreno 616
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor2 510 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:16 hodin
Dostupnostduben 2020, 39 995 Kč
Diskuze ke článku
Carda
Tak určitě, nudle se logicky ohýbá dobře....
Khan
Zkontroluje skoro 100x denne? Tak otazka jestli se na telefon jenom podiva nebo ho i odemkne. Prece neni duvod ho otvirat kdyz na notifikace ma display. Motorola se mi nelibi a Flip od Samsungu se mi libi vic ale ten test je kravina. Pres 3h vkuse s tak rychlou frekvenci otvirani? To ma jako dokazat co? Vzdyt se tam urcite neco zahralo a slo do kytek. Za normalnich okolnosti to nehrozi. Staci se podivat na test od Motoroly... jak se otevira beznou rychlosti a uplne. To ma aspon smysl.
Vindis
Také bych souhlasil s tvrzením výrobce. Způsob, jakým to testovali se rozhodně nejedná o běžné použití. Neustálým otvíráním a zavíráním vzniká napětí, které se neúměrně zatěžuje a to způsobuje rychlou degradaci. Jenže v reálu se to bude otvírat a zavírat v mnohem delším intervalu, tudíž vzniklé napětí se do té doby uvolní. Ono je to vlastně to samé jako s motory, a vlastně i s čímkoli. Nepřetržitě spuštěný motor se neúměrně zahřívá a tím se rychle zničí. Jenže když bude motor spouštěn v běžném režimu, tak se tolik nezatíží a bude fungovat delší dobu.
Josef
Test je nesmysl. Když sem vyděl ten přístroj kde je upevněn a jakym způsobem simuluje pohyb tak není třeba pochybovat o jeho kvalitě také jsem viděl test Razra a je mnohem přirozenější. A nejspíš výrobce udělal mnohem více testů než ten youtuber .A nejspíš výrobce moc dobře ví co dělá když má zasebou spoustu úspěšných véček.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze