Motorola RAZR a RAZR MAXX dostávají aktualizaci na Android 4.0

5

Asi málokterý uživatel by věřil tomu, že Motorola splní své sliby a do konce druhého čtvrtletí uvolní aktualizaci Android Ice Cream Sandwich pro dvojici "žiletek" Motoroly RAZR a RAZR MAXX. Nová aktualizace přináší kromě standardních novinek i velké množství dalších vylepšení. Čtěte dále vyčerpávající článek o novinkách a změnách.

Motorola RAZR - oficiální fotografie

TIP: Recenze Motorola RAZR – Americký samuraj

Uvolňování nové verze Androidu 4.0.4 startuje dnešním dnem pro majitele telefonů RAZR a RAZR MAXX. Aktualizace by měla být dostupná v samotném telefonu metodou OTA nebo přes program Moto CAST. Výrobce si dal na nové aktualizaci opravdu záležet a kromě známých vylepšení přináší i novinky a změny integrované samotným výrobcem.

Motorola RAZR - živé fotografie

TIP: Motorola RAZR v redakci: jak si vede 8 Mpx fotoaparát?

Nová verze systému přináší zlepšení v oblasti výkonu, optimalizace přístroje a prodloužení pohotovostní výdrže i bezpečnosti. Mezi novinky přidané výrobcem patří upravená uzamykací obrazovka. Ta nově nabízí rychlý vstup ke čtyřem zástupcům bez nutnosti odemknout telefon (zprávy, fotoaparát, telefonní seznam a odemknutí displeje). Navíc tito zástupci mohou být nahrazeni za jiné aplikace či volby.

Screenshoty z prostředí Androidu 4.0

Stávající nabídka widgetů byla rozšířena a doplněna o nové widgety. Aplikace na domovské obrazovce nebo v telefonním seznamu mohou být nově přeskupovány do složek. Podle výrobce prošel velikou změnou i telefonní seznam. Ten je nyní více zaměřený na lepší práci s hovory, kontakty jsou více provázány se sociálními sítěmi. Nechybí sdílení obsahů a statusů. Nový je i internetový prohlížeč. Ten je výkonnější a rychleji načítá webové stránky. Aktualizace se dočkala i aplikace Webtop. Znatelně byl zlepšen i e-mailový klient.

Screenshoty z prostředí Androidu 4.0

Aplikace fotoaparátu podporuje nově nahrávání tzv. časosběrného videa (time-lapse). Navíc během nahrávaného videa může uživatel pořizovat snímky. Klávesy pro ovládání hlasitosti mohou být nově použity jako fyzická spoušť fotoaparátu.

Byla Vám již nabídnuta nová aktualizace? Jak jste s novou verzí systému Android 4.0 spokojeni? Kromě změn a vylepšení, postřehli jste i nějaké bugy či chyby? Pište nám vaše názory do diskuze pod článkem níže.

Zdroje: motorola.com

Diskuze ke článku
xsarahdi
Má už konečne aj CZ/SK lokalizáciu z oficiálnej distribúcie???
electric
Mno, aktualizace sice venku je, ale pouze pro USA a Brazilii. Pro ostatní regiony si ještě počkáme a možná déle, než nám bude po chuti. Doporučuji si upřesnit data a dopsat do článku.
anonym
no tá CZ/SK lokalizácie rozhodne či kúpiť alebo nie

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze