Motorola One Macro dorazila. Má tři fotoaparáty a laserový autofocus

2
Motorola One Macro dorazila. Má tři fotoaparáty a laserový autofocus
  • Důraz je kladen na speciální makro snímač s ostřením od 1 centimetru
  • Výkon zajišťuje procesor MediaTek Helio P70 a 4GB operační paměť
  • Displej narostl na 6,2 palce a disponuje HD+ rozlišením

Portfólio nižší střední třídy se u Motoroly rozšířilo o novinku One Macro. Ta zdánlivě nevypadá příliš zajímavě a spíše zapadne do davu nudných smartphonů s velkým displejem. V případě One Macro jde o IPS panel s 6,2 palci a HD+ rozlišením. Kolem něm jsou tenké rámečky, větší je zejména brada a navrch je zde kapkovitý výřez pro čelní 8megapixelovou kamerku.

To podstatné se však děje na zadní straně, kde se zdánlivě nachází opravdu mnoho fotoaparátů. Při pečlivém zkoumání se však dopočítáme k číslu tři. Hlavní snímač je 13megapixelový a doprovází jej 2megapixelový fotoaparát pro portrétní režim. Nakonec je zde ještě speciální snímač pro makro snímky, který ostří již od vzdálenosti pouhého 1 centimetru. Sluší se též připomenout, že je telefon vybaven laserovým ostřením, které pomůže se zaostřením především za zhoršených světelných podmínek. Na zadní straně je také čtečka otisků prstů, do které je zakomponováno logo výrobce.

Motorola One Macro

Výkon zajišťuje procesor Helio P70, který by se výkonově měl přiblížit Snapdragonu 675. Doprovázen je 4GB RAM a 64GB úložištěm. Do telefonu můžete vložit i paměťovou kartu. Slot je nicméně hybridní a budete se muset rozhodnout, zda využijete dvě nano SIM karty, nebo SIM kartu a paměťovku.

Prostředím je Android 9.0 Pie, avšak Motorola již přislíbila aktualizaci na verzi 10 a současně i dvouletou podporu, co se bezpečnostních záplat týče. Novinka nepostrádá 3,5mm jack a USB-C. Skrze něj můžete dobíjet baterii s kapacitou 4 000 mAh průměrným výkonem 10 W. Ohledně výdrže výrobce slibuje dva dny bez potřeby dobíjet. Závěrem se sluší zmínit, že tělo Motoroly One Macro je odolné vůči stříkající vodě dle stupně krytí IPx2.

Motorola One Macro

Na evropských trzích se Motorola One Macro objeví počínaje 24. říjnem. V některých regionech to však může být později. Oznámena byla prozatím pouze jediná barevná varianta (Space Blue) a cena je stanovena na 140 dolarů, což v přepočtu něco málo přes 4 tisíce korun s daní.

Technické parametry Motorola One Macro

Kompletní specifikace
Konstrukce157,6 × 75,4 × 9 mm, 186 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,2" (1 520 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P70, CPU: 4×2,1 GHz + 4×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2019, 5 090 Kč
Diskuze ke článku
αΩ
No nevim, být to Android One, měl by více šancí, takto si tento HYBRID budou kupovat především BFU mobilní ANALfabeti :D
Tom
A nepovídej :) Kupovat telefon hlavně proto že je zařazen mezi One je mírně řečeno nerozum.Záplaty má slíbené na dva roky a desítku Android také dostane.Za ty peníze se nic navíc nedá čekat.Rozhodne cena a jak se popere s podobně drahou E6 plus.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze