Motorola Moto Z3 je tu a láká na Snapdragon 835 nebo Moto Mod s 5G

8
Motorola Moto Z3 je tu a láká na Snapdragon 835 nebo Moto Mod s 5G
  • Vlajková loď společnosti nabízí tradiční vzhled či 6palcový AMOLED displej
  • Hardware si vystačí se Snapdragonem 835 a 64GB úložištěm
  • Samozřejmostí je podpora rozšiřujících modulů
  • Těšit se můžete na Moto Mod s podporou nových sítí 5G

Motorole dlouhou dobu chyběl nový vlajkový model. Jeho roli zastávala buď loňská Moto Z2 Force Edition, nebo ji suplovala povedená Moto Z3 Play, která však má přeci jen blíže ke střední třídě. Volání náročnějších uživatelů bylo vyslyšeno až dnes, byť jen částečně. Světlo světa spatřila Motorola Moto Z3. Na první pohled však novinku nemáte možnost rozeznat od již zmíněné Moto Z3 Play. Oba telefony jsou stejně velké, shodnou mají i hmotnost 156 gramů. Není se čemu divit, Motorola se musí držet jednotných rozměrů u řady Z kvůli rozšiřujícím modulům, pomocí kterých můžete telefon dovybavit.

Nejnovějším přírůstkem rodiny Moto Mods je modul, který telefonu přidá podporu sítí 5G. Je tak dost možné, že se Moto Z3 stane vůbec prvním telefonem na světě, se kterým sítě budoucnosti využijete. Je nasnadě, že tento modul bude i součástí prodejního balení a potěší, že nejde jen o pouhé přidání podpory 5G. Stinnou stránkou zůstává, že bude zřejmě dostupný pouze pro zákazníky operátora Verizon, který 5G sítě plánuje již velmi brzy spustit. V modulu se nachází také pomocná baterie s kapacitou 2 000 mAh, která prodlouží výdrž samotného telefonu, jenž má ve svém těle baterii s kapacitou 3 000 mAh. Nezdá se to moc, avšak v Moto Z3 Play jsme se přesvědčili, že výdrž není vůbec špatná.

Žádné překvapení se nekoná u displeje. Motorole se podařilo do roky stejného těla vměstnat protáhlý 6palcový AMOLED displej s Full HD+ rozlišením. Vůbec nejlepší je, že se výrobce obešel bez výřezu a rámečky jsou příjemně tenké. Nad displej se vešlo vše potřebné, pod něj logo Motoroly. Tradiční čtečka otisků prst z prostoru pod zobrazovačem zmizela a našla své místo na pravém boku. Bohužel i v Moto Z3 přetrvává nepříliš vhodné umístění odemykací klávesy na levém boku.

Hlavní rozdíl mezi Moto Z3 a Moto Z3 Play tkví v použitém procesoru. Do novinky Motorola nasadila Snapdragon 835. Ano, nejde o výkřik moderní techniky. Řečí čísel jsme se dočkali dva roky starého procesoru. Na druhou stranu vás ani dnes nebude Snapdragon 835 nijak omezovat. Podpořen je 4GB operační pamětí a 64GB úložným prostorem, který lze rozšířit paměťovou kartou.

Motorola Moto Z3

Zadní strana je celá skleněná a chráněná sklíčkem Gorilla Glass 3, stejně jako displej. Vystupující modul fotoaparátu je již poznávacím znamením Motorol a příliš hezký skutečně není. Snadno jej však skryjete prakticky jakýmkoliv Moto Modem. V modulu se nachází dva 12megapixelové fotoaparáty, přičemž sekundární je černobílý. Zbývá doplnit, že tělo celého telefonu je potaženo speciální nano vrstvou odpuzující vodu.

Nová Motorola Moto Z3 bude na americkém trhu dostupná již v průběhu srpna, a to v černé variantě. Startovací cena má být 480 dolarů, tedy cca 12 tisíc korun s daní. Jde o vcelku přiměřenou cenovku s ohledem na výbavu a možnost využívat rozšiřující moduly.

Technické parametry Motorola Moto Z3

Kompletní specifikace
Konstrukce156,5 × 76,5 × 6,7 mm, 156 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 540
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2018, 12 000 Kč
Diskuze ke článku
Tom
Neztratí 845 většinu náskoku výkonu na 835 po zazáplatování bezpečnostních děr v out of order zpracování instrukcí (které 835 nepodporuje)? Pak by použití 835 dávalo smysl, minimálně z pohledu bezpečnosti.
zero
Hm, Lenovo odstavuje ztrátovou Motorolu a ruší Z řadu, bohužel ????
Martin
Jakožto prodejci mobilních telefonů mi dnes přišla informace o stavu distribuce v ČR. Lenovo telefony už nejsou v EU distribuci cca ¾ roku a zatím se o jejich vrácení neuvažuje.
Bohužel, ani nové Motorola telefony už od nás dostupné nebudou. Distribuce v ČR končí a nadále to vypadá, že zůstane pouze na Slovensku.
Pokud Lenovo obnoví distribuci, bude to nejkdříve koncem roku.
Baklazan
Kecy, prdy, beďary. Lenovo telefony skončily před rokem, od té doby doprodej. Motorola je promována, jsou na ně výhodnější nákupní ceny. Distribuce funguje. Nevím od koho bereš, ale já od sws. A ten má všechno aktuálně dostupné, vyjma teda Z3 Play, na kterou má ještě chvilku exkluzivitu Alza...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze