Motorola Flipout a Charm nedostanou aktualizaci na Froyo

Motorola v posledním roce zaznamenává výrazný obrat k lepšímu. Může za to především velké množství novinek s platformou Android a také low-endové telefony v rozvojových zemích. Bohužel pozitivní slova nelze říct o podpoře tohoto výrobce směrem k uživatelům těchto přístrojů.

Americký výrobce Motorola, jenž vytvořil samostatnou divizi Mobility, v posledním roce vykazuje opět zisky a daří se mu prodávat více zařízení. Mohou za to především klíčové modely Milestone, Droid, X720, Backflip, Flipout nebo Charm a jiné. Pro letošní rok představil výrobce řadu zajímavých novinek v čele s tabletem XOOM a špičkově vybaveným komunikátorem Atrix, významnou měrou se o budoucí úspěchy jistě zaslouží i modely Milestone 2 nebo odolný Defy.

Motorola Charm
Čtěte: představení Nová Motorola CHARM: obdélníček s Androidem a QWERTY

Motorola Flipout
Čtěte: preview Motorola FLIPOUT: hranatá, otáčecí, s Androidem

Motorola Backflip
Čtěte: recenzi Recenze Motorola Backflip: recenze rotujícího lenocha z USA

Bohužel vše má své stinné a světlé stránky.Tu stinnou zde představuje samotná podpora modelů ze strany výrobce. Modely Flipout a Charm nedostanou aktualizaci na operační systém Android 2.2 Froyo a zůstanou tak na své poslední verzi 2.1 Eclair. Zvláštní chování výrobce vzhledem k tomu, že tyto modely jsou na trhu něco málo kolem půl roku.

Podobný osud potkal i ambiciózní model Motorolu XT720 Milestone, přičemž toto zařízení by si opravdu zasloužilo aktualizaci na Froyo 2.2. Bohužel výrobce tento model odepsal ani ne po půl roce, kdy poslední aktualizace byla vydána v říjnu minulého roku. Jako úsměvný fakt působí skutečnost, že výrobce se chlubí špičkovým fotoaparátem o rozlišení 8 MPx, přitom samotné snímky trpí velmi nešetrnou kompresí. Obrázek si můžete udělat sami, dle ilustračních snímků níže.

Motorola MILESTONE XT720
Čtěte: preview Motorola MILESTONE XT720 - s Androidem a xenonem

Ani uživatelé modelu Milestone první generace, který sice má přislíbenou aktualizaci na Froyo 2.2, zatím nemohou mít důvod k radosti. Výrobce avizoval onen update již na podzim minulého roku, poté jej odložil s tvrzením, že uživatelé se dočkají v době kolem prosince. Poté znovu aktualizaci odložil na první kvartál letošního roku. Doufejme, že výrobce se vzpamatuje a výrazně zapracuje na své podpoře. Srategie typu prodat a již se nestarat se mu může totiž vymstít.

Zdroje: supportforums.motorola.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze