Modern Combat 4: jak se dělala nejlepší FPS střílečka současnosti?

7

Hra Modern Combat 4: Zero Hour je bez debat jednou z graficky nejlépe provedených her pro mobilní zařízení současnosti. Zajímá vás, jak taková hra vlastně vzniká?

Pokud ano, tak jste tu správně. Francouzské vývojářské studio Gameloft, které za posledním dílem legendární série Modern Combat stojí, totiž na svém YouTube kanálu zveřejnilo dvojici videí, ve kterém je vývoj hry detailně popisován jednotlivými vývojáři. Nutno podotknout, že proces vývoje takto graficky našlapaného titulu v mnohém připomíná natáčení filmu. I zde se využívá herců s kombinézami pokrytými mnoha senzory, kteří simulují různé kroky, skoky, úhyby a pády - tedy technologie motion capture. Všechny tyto pohyby se pak převedou do těla již kompletně počítačem vytvořených vojáků, kteří tak ve výsledku vypadají mnohem realističtěji a zejména se přirozeněji pohybují.

Modern Combat 4: Zero Hour si můžete stáhnout na Apple iTunes a Google Play Store

Více už uvidíte v následujících videích. První díl se věnuje samotné hře, ve druhém vám pak lidé z Gameloftu popovídají o vývoji multiplayerového módu, který je rozhodně zajímavým zpestřením klasické singlové kampaně.

Modern Combat 4: Zero Hour - Dev Diary 1

Modern Combat 4: Zero Hour - Dev Diary 2 - Multiplayer

Zdroje: youtube.com

Diskuze ke článku
Posik
Nevím proč ale na mém Nexusu 7 mi to nejede :-(
CliffLee
NEJLEPŠÍ FPS (střílečka) současnosti? :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze