Mobilní MS Office míří na Symbian Belle

8

V souvislosti s partnerstvím Microsoftu a Nokie se stále mluví jen o připravovaných Nokia telefonech s Windows Phone. Ano, je to důležité a patrně to zachrání Nokii od krachu. Partnerství ale není pouze jednostranné. Microsoft přináší do společného "vztahu" kromě velkého balíku financí například také MS Office pro Symbian.

Uživatelé komunikátorů se Symbianem Belle se mohou velmi brzy těšit na mobilní verzi kancelářského balíku Office od Microsoftu. Tento kancelářský balík bude k dispozici zdarma, užívat si ho budou moci například majitelé telefonu Nokia 700, Nokia 701, Nokia 603 a dalších.

MS Office pro Symbian Belle

Kompletní kancelářský balík se do telefonů se Symbianem Belle nedostane najednou, jeho instalace bude rozdělena na dvě vlny. V první vlně se uživatelé dočkají aplikací Microsoft OneNote, Microsoft PowerPoint Broadcast, Microsoft Document Connection a Microsoft Lync 2010 Mobile. Tyto aplikace budou dostupné ještě tento rok. Na začátku roku 2012 přijde druhá vlna, ve které budou doplněny aplikace Word, Excel a PowerPoint. Budete tak moci přímo v telefonu vytvářet a prohlížet běžné Office dokumenty.

Tip: Přečtěte si náš článek Symbian Belle: podrobný pohled na zásadní inovaci Nokií

Tento mobilní kancelářský balík uvítají hlavně majitelé komunikátoru Nokia E7 s QWERTY klávesnicí, kteří tak budou moci tento přístroj využít opravdu naplno.

Office Dokumenty můžete sice na telefonech se Symbianem prohlížet a editovat už nyní, potřebujete k tomu ale nějakou aplikaci třetí strany. Jsou to například aplikace Quickoffice (v telefonech předinstalována pro čtení i u některých i pro úpravu dokumentů) nebo OfficeSuite 5.

Zdroje: mynokiablog.com

Diskuze ke článku
kujon
editovat office už jde v n8 nějakou dobu, myslím, že od fw 13...
Alešák
Však vždyť to šlo normálně koupit v Ovi marketu, ne? Tak ten kdo to potřebuje, toho těch pár korun nezabije...
Hanuš
Nojo, ale to nejsou aplikace od microsoftu a tohle bude aplikace na urovni chápete?
Viliam Valent
Keď porovnám editačné možnosti Office na WP7 a napr. Documents To Go na Androide, tak neviem neviem, mobilný Office tých možností nejak extra veľa nemá, aj keď je pravda, že je vo WP7 už integrovaný, čo je nesporná výhoda a na mobile tých editačných možností nejak extra netreba. Je celkom škoda, že Symbian postupom rokov upadne do zabudnutia, s aktualizáciou Belle je to fakt pekný systém aj graficky, je vcelku rýchly a nenáročný, aj keď sa už výrazne podobá na Android.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze