Mobilní Google Mapy integrovaly Uber a další podobné služby

Mobilní Google Mapy přichází s novou aktualizací, která přináší jednu zajímavou novinku do vyhledávání trasy. K automobilu, veřejné dopravě a chůzi přibyla další záložka s ikonou připomínající taxík. Pod ní naleznete dopravu přes Uber a další podobné lokální služby. Místo přeskakování mezi několika aplikacemi si tak při plánování cesty vystačíte s jednou.

Google Mapy

Zatímco předchozí verze Google Map v podstatě nabídla možnost Uberu na konci dlouhého seznamu tras. Nyní se tyto služby ukazují v dedikované taxi záložce. Kromě globálního Uberu, ve kterém má Google svůj podíl a který funguje i v Praze, se nabídka lokálních poskytovatelů týká pěti zemí. V Brazílii je to 99Taxis, Ola Cabs v Indii, Haillo ve Velké Británii a ve Španělsku, mytaxi v Německu a ve Španělsku, Gett ve Velké Británii.

TIP: Navigace od Googlu nově poskytne informace o ceně benzínu

Kdy otevřete novou kartu, zobrazí se vám informace o tom, jak daleko je od vás nejbližší vozidlo a předpokládaná cena jízdy. Zvolíte-li si jízdu, v nové záložce se otevře aplikace pro danou službu s trasou, kterou jste si vybrali. Tato aktualizace nicméně vyžaduje, abyste měli ve svém smartphonu nainstalovanou i aplikaci dané služby.

TIP: Uber má nový design a logo: přidává například barvičky

Aktualizace pro Android by se měla v Google Play objevit během nadcházejících několika dní. Uživatelé s iOS by se pak měli dočkat brzy.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: maps.googleblog.com, mashable.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze