Uber má nový design a logo: přidává například barvičky

Celosvětově známá služba Uber, které je jakousi alternativou k běžným taxi službám, se v noci na dnešek rozhodla změnit design svého loga i vzhled prostředí aplikací. Například logo je nyní jednodušší a klasický obrázek s velkým U zcela vymizel.

Uber
Uber – nový vzhled ikony

Změnu loga u názvu společnosti pěkně prezentuje video, které je umístěno na Instagramu Uberu. Zatímco starší verze spoléhala na komplikovanější font, u nové varianty jsou písmena klasičtější a dle zástupců společnosti tak snadněji rozpoznatelné i z dálky. Pokud si například budete nově stahovat aplikaci, nebo ji pouze aktualizovat, jistě si povšimnete zcela zásadní proměny samotné ikony. Pryč je doba, kdy jste vše rozpoznali díky velkému a černému písmeno U na bílém pozadí. Nová ikona na první pohled nic konkrétního neříká. Společnost ke změně dodává, že starší vzhled byl poněkud studený a zákazníkům vzdálený. Nová podoba má znázorňovat „atom a bit“, nebo-li spojení lidí a dopravy.

New look. Same ride.

Video zveřejněné uživatelem Uber (@uber),

Služba Uber aktuálně působí v 68 zemích po celém světě a v součtu ve zhruba 400 městech, mezi které patří i Praha. Uber chce být každé jednotlivé zemi co nejblíže a v rámci změn zkoumal historii, umění, různé scenérie, ale i samotné obyvatele daných zemí, aby aplikaci uzpůsobil právě ryze pro ně. Pro každou zemi jsou totiž typické nějaké barevné odstíny, které Uber hodlá zařadit. Například pro Irsko je to samozřejmě zelená, Mexiko hraje různými pastelovými barvami a Indie je barevně různorodá. Pěkně to demonstrují animace, ve kterých společnost představuje, jak bude prostředí služby v daných městech vypadat.

Uber
Irské barevné ladění
Uber
Indické barevné ladění

Stáhnout Uber

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: newsroom.uber.com, instagram.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze