Mobil s projektorem? Skrývá jej nenápadná novinka Moviphone

3
Mobil s projektorem? Skrývá jej nenápadná novinka Moviphone
  • Moviphone je nenápadný smartphone, ale jen do doby než v jeho těle objevíte integrovaný projektor
  • Ten dokáže promítat HD obraz až do velikost 100 palců
  • Ve zbylé výbavě figuruje například 5,5palcový Full HD displej či Android Nougat

V dřívějších letech jsme byli svědky toho, jak telefony s každým rokem získávaly nové funkce. Dnes lze říci, že s přimhouřením oka dokáže obstojný smartphone nahradit kompaktní fotoaparát, počítač, přehrávač hudby a osobního asistenta. Před pár lety si cestu do telefonů prokousávala i funkce projektoru. Vzpomeňme například na Samsung Galaxy Beam. Přes počáteční nadšení však nenadešel výraznější nástup a pokud chcete dnes telefon s projektorem, musíte se spokojit pouze s doplňkem Moto Mods pro vybrané telefony od Motoroly. Mnohem elegantnější řešení ukázala na veletrhu CES 2018 společnost Wireless Mobi Solutions pocházející ze San Diega. Jejich chytrý telefon Moviphone vypadá na první pohled obyčejně. Zajímavý se stane v momentě, kdy objevíte elegantně skrytý projektor.

Pakliže se ještě vrátíme k Samsungu Galaxy Beam, jeho projektor byl sice plně integrován do těla zařízení, avšak boule v horní části dávala již na dálku tušit, že jde o speciální zařízení. Moviphone je oproti tomu zcela běžný smartphone, bez hrbů nebo nezvyklých výstupků. Přesto se projektor nachází v horní části. Nemusíte se obávat, že by nějak vážně utrpěla kvalita. Moviphone dokáže promítat obraz v HD (720p) kvalitě o velikosti až 100 palců, což je přibližně 2,5metrová úhlopříčka. Jas dosahuje 50 lumenů, což je pro takovéto zařízení obvyklé a zcela shodné má i výše zmíněný projektor od Motoroly. Radost vám udělá také solidní výdrž. V těle mobilu je baterie s kapacitou 4 000 mAh, která dovolí mít spuštěný projektor s nejvyšším jasem a zapnutým displejem 4 hodiny. Snížením jasu prodloužíte výdrž zhruba o hodinu, s vypnutým displejem se pak dostanete až na 6 hodinové promítání.

Wireless Mobi Solutions Moviphone

Samotný telefon bychom mohli zařadit do poctivé střední třídy. Nabízí 5,5palcový IPS displej s Full HD rozlišením nebo osmijádrový procesor od MediaTeku. Ten je doplněn 3GB operační pamětí a 32GB úložištěm, případně lze sáhnout po vyšší verzi se 4 GB RAM a 64GB interní pamětí. V obou případech nechybí slot pro paměťovou kartu a prostředí obstarává operační systém Android 7.0 Nougat. Hlavní fotoaparát pořídí 13megapixelové snímky, zatímco čelní kamerka si vystačí s 8 megapixely. Z další výbavy stojí za to vypíchnout podporu dvou SIM karet (micro SIM a nano SIM), USB-C, Bluetooth 4.1 nebo LTE. Zde je však nutné doplnit, že není podporováno klíčové pásmo 20 (frekvence 800 MHz), které je primárně využíváno na českém území.

Moviphone si lze objednat z oficiálních stránek za 599 dolarů, což je přibližně 15 tisíc korun s daní.

Technické parametry Wireless Mobi Solutions Moviphone 64 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce153 × 75,6 × 10,3 mm, 199 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetMediaTek 6750, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1 GHz, GPU: ARM Mali-T860 MP2
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ?
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostleden 2018, 15 000 Kč

Zdroj: moviphones.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Kdyby to mělo poloviční cenu nebo kdyby to zařízení nemělo mediatek tak by to byl zajímavý repefon
Marek
Neboli Allview X4 Soul Vision, nebo na Gearbest za 329$ Voga V.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze