Misfit Vapor jsou elegantní chytré hodinky s kulatým displejem

1

Misfit je výrobce chytré nositelné elektroniky, již delší čas patří pod známou značku hodinek Fossil. Jeho první dotykové chytré hodinky s kulatým displejem nesou označení Vapor, pyšní se příjemným designem, celokulatým displejem s technologií AMOLED, senzorem tepové frekvence a také podporou GPS. Zaujmou i vás?

Misfit pod taktovkou společnosti Fossil představil svoji vizi chytrých hodinek s dotykovým, celokulatým, displejem. Chytré hodinky nesou označení Vapor a už z prvních snímků je jasné, že se zařadí mezi ty nejpovedenější, alespoň co se designu týká. Hodinky se až nápadně podobají řešení Moto 360 a Moto 360 (2015). To však rozhodně není na škodu, Moto 360 dodnes patří k těm designově nejpovedenějším hodinkám na trhu.

Misfit Vapor

Chytré hodinky nabídnou displej s úhlopříčkou 1,39 palce a chlubí se technologií AMOLED. Hustota pixelů 326 PPI dává na vědomí, že displej bude dostatečně jemný a jednotlivé pixely nebude možné rozeznat.

O výkonnostní stránku se postará procesor Snapdragon Wear 2100, hodinky samozřejmě dokáží monitorovat veškeré důležité aspekty, jako je počet ušlých kroků, spánková aktivita a díky senzoru na zadní straně také tepovou frekvenci. Mezi další dovednosti patří přítomnost akcelerometru, gyroskopu, výškoměru a dokonce také GPS. S okolím se hodinky dokáží propojit skrze nízkoenergetické Bluetooth nebo Wi-Fi, úložiště má k dispozici standardní 4 GB.

Zatím nezodpovězenou otázkou je, jaký operační systém v hodinkách běží. Prozatím prostředí vypadá jako mírně upravený Android Wear, avšak nejedná se o model určený k okamžitému prodeji, proto si musíme na vyjádření ještě počkat.

Misfit Vapor

Hodinky jsou odolné vůči vodě až do hloubky 50 metrů. Dobíjí se skrze magnetický konektor a výrobce slibuje až 2 dny plného nasazení. Vapor jsou z oceli, mírným zklamáním je, že v základním balení se budou dodávat s gumovým páskem, půjde však dokoupit i alternativní řešení. K dispozici budou dvě barevné varianty – černá a růžovo-zlatá. Překvapením je příjemná cena 199 dolarů, tedy zhruba 6 tisíc korun s daní. K dispozici budou později v tomto roce.

Technické parametry Misfit Vapor

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: ?, odolnost: ano
DisplejAMOLED, 1,39" (? × ? px)
Fotoaparát
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100,
Paměťvnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid Wear
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2017, 6 200 Kč

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
František
Design je o osobním vkusu každého, ale za mě jsou tyhle stejně ošklivé jak ty hrůzy moto. Nejsem ani zastánce kulatého ciferníku, ale když už něco má povedený design, tak jsou to spíš nové gear s3 nebo lg urban druhé generace. Jasný pohled na design vždy bude subjektivní, ale vážně nevím co se vám na tomhle konkrétním typu designu líbí. Plus ty ostré hrany a velké hrany jsou velice nepraktické při jakékoliv činnosti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze