Microsoft zítra ukončí podporu pro systém Windows Phone 8.1

24
Microsoft zítra ukončí podporu pro systém Windows Phone 8.1
  • K 11. červenci Microsoft ukončí podporu systému Windows Phone 8.1
  • Pro systém už tak nebudou vydávány žádné další aktualizace

Více než tři roky po vydání operačního systému Windows Phone 8.1 se Microsoft rozhodl, že ukončí jeho podporu. Je pravda, že mobilní systém Microsoftu již příliš uživatelů nevyužívá, avšak většina z nich je nadále věrná verzi 8.1. Důvodem je buď chybějící aktualizace, případně nechuť aktualizovat na novější systém Windows 10 Mobile. V tuto chvíli tak více než 70 % uživatelů mobilních Windows používá verzi 8.1.

Pakliže nemůžete nebo nechcete aktualizovat, musíte vzít na vědomí, že počínaje 11. červencem 2017 končí podpora systému Windows Phone 8.1. Microsoft tudíž nebude vydávat žádné aktualizace. Platí to rovněž o bezpečnostních záplatách.

Zdroje: mspoweruser.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
kleinak
No vidíte a pro mě WP 8.1 skončil s příchodem W10M, protože potom už to s WP 8.1 šlo jen dolů a na W10M s mou L1020 rozhodně nepujdu, jelikož s WP8.1 funguje na 100%.
Takže to že MS oznámí konec, nám co 8.1 používáme říkat nemusí, to už víme něco přes rok.
Petr
Myslím, že WP byly ve své době dobrým systémem, považoval jsem je za lehkou, intuitivní a odladěnou platformu, daleko přívětivější, než tehdy zasekaný Android. Dodnes používám WP 8.1, už to ale není úplně ono, hlavně z hlediska aplikací. Zkoušel jsem i developerské desítky, ale neoslovily mě. I když se za chvíli uzavře má kapitola s Windows Phone (chci přejít na Nokii s Androidem - ten mimochodem od té době udělal obrovský pokrok), tak jsem rád za zkušenosti s mojí Lumií 925 a Windows Phone - slouží spolehlivě už 4 roky. Byla to tenkrát alternativní cesta, která Microsoftu ani Nokii moc nevyšla. Přesto se jim podařilo vytvořit komunitu lidí, kteří ten systém měli rádi. Já z něj byl nadšený. Ale teď už patří historii a jsem rád, že jsem byl součástí jeho vývoje, zkusil něco nového a nešel s tak úplně s davem. :-)
123
Nokia 1020 ,žádná změna poslední 2 roky jen končí aplikace ,takze pro majitele wp 8.1 nic co by ho překvapilo ????
ANO
"Více než tři roky po vydání operačního systému Windows Phone 8.1 se Microsoft rozhodl, že ukončí jeho podporu."
Ten slovni obrat zni, jako by si to vycucali vcera z prstu. Pritom je to uz znamy fakt hodne pres 3 roky ... https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search?sort=PN&alpha=windows%20phone%208.1&Filter=FilterNO

https://www.windowscentral.com/windows-phone-81-support-lifecycle

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze