Microsoft Surface Book: takto by měl vypadat konvertibl

37

Pokud se vám líbí tablet Surface, ale chtěli byste raději obyčejný notebook, pak je tu pro vás Surface Book. Ten si bere to dobré z filozofie Surface přístrojů, ale povyšuje to na úroveň notebooku, což může být pro leckoho lákavější varianta. Funguje však také jako tablet a přináší mnoho zajímavých inovací. Nechá si za to však řádně zaplatit.

Zařízení přichází se známým systémem 2v1, kdy je displej oddělitelný od klávesnice a připojit zpátky ji můžete otočenou o 180 stupňů. Zajímavý je rovněž způsob oddělení displeje. Microsoft ho nazývá „Muscle Wire“, kdy pro oddělení musíte stisknout tlačítko, a pak můžete displej vyjmout. Mělo by to ale být stejně odolné jako mechanická řešení, protože laptop lze držet za displej a neoddělí se. Další velmi zajímavou věcí je kloub, který nejenom dobře vypadá, ale udrží notebook otevřený v libovolné pozici.

Displej má úhlopříčku 13,5 palce a hustotu pixelů 267 ppi. Microsoft použil některé triky k vylepšení obrazu, například PixelSense. Stejně tak klávesnice se stala předmětem jeho zájmu. Není to jen doplňkový prvek, ale mělo by jít o výjimečný zážitek. Klávesnice je podsvícená, má zdvih 1,6 mm a má být rovněž velmi tichá. Nechybí ani dotykové pero. V základně najdete dvojici portů USB 3.0 a také čtečku SD karet. Nechybí ani trackpad, který je vyroben ze skla.

Microsoft Surface Book při oficiálním představení.

I když při prezentaci párkrát padlo označení „digital clipboard“, tedy jakési digitální desky, odkazuje to jenom k možnému způsobu využití a nikoli k výbavě. Ta by totiž měla být rovněž nekompromisní. Na výběr budou procesory Intel Core i5 nebo i7 z rodiny Skylake. V základně je také přítomná grafická karta nVidia GeForce s pamětí GDDR5, takže kromě akcelerovaných pracovních postupů (např. stříhání videa) si na notebooku i docela dobře zahrajete, i když to nebyl původní záměr.

Microsoft Surface Book přináší zajímavá technická řešení.

Microsoft v této oblasti vůbec nešetří silnými slovy. Má to být ten nejrychlejší 13palcový laptop, jaký kdy byl vyroben a zhruba dvakrát tak výkonnější než MacBook Pro. Co se pamětí týče, budou dostupné kombinace až do 16 GB RAM a 1 TB paměti. To všechno při výdrži na nabití až 12 hodin a tloušťce 7,7 milimetrů.

TIP! Microsoft představil Surface Pro 4: větší výkon a spousta vylepšení

Na první pohled působí zařízení velmi solidním dojmem. Nejde jenom o technická řešení, ale například použité materiály, kde nechybí například hořčík. Tomu však bude odpovídat i cena, která startuje na 1 499 dolarech, což by s daní znamenalo 44 tisíc korun, a to nejspíše mluvíme o základní konfiguraci. Předobjednávky začnou 7. října, prodej pak 26. října.

Technické parametry Microsoft Surface Book 1024GB/i7/16GB/dGPU

Kompletní specifikace
Konstrukce312,3 × 232,1 × 22,8 mm, 1 516 g, konstrukce: s odnímatelným displejem, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 13,5" (3 000 × 2 000 px)
ChipsetIntel Core i7 6650U, CPU: 2×2,6 GHz, GPU: NVIDIA GeForce 940M
PaměťRAM: 16 GB, disk: 1 024 GB (SSD), paměťové karty: SD
Konektory2× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: Mini DisplayPort, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémWindows 10
Akumulátor18 Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 96 000 Kč
Diskuze ke článku
Hexagon
Neviem co sa to s MS stalo,ale kazdy z dnesnych produktov ma vysoko prestrelenu cenu. Vcetne tohto. To ze je vykonnejsi ako Macbook Pro je pekne,ale davat 44 000 za i5? A 12 hodin s takou hrubkou? Mozno pri web browsingu ano,ale pri plnom zatazeni urcite nie. Pekne dizajnovany kusok,ale vysoko prestrelena cena.
pet
pri vaze pod 1 kg proc ne, pokud ma vic tak si ho muzou nechat
Tomáš
Úžasné zařízení, toto jsem od MS opravdu nečekal a dnešní prezentace včetně všech nových produktů mě opravdu nadchla. Cena je dle mého adekvátní. Surface i Surfacebook nemají konkurenci, jsou to nástroje pro profesionály, kteří za ně ty peníze rádi dají. Opravdu moc povedené produkty. O Surfacebooku budu velmi vážně uvažovat.
Igor Janovec
44 litru za Windows? :D :D to si radai koupim macbook

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze