Microsoft provádí čistku v exkluzivních aplikacích pro Lumie

41

Poté, co Microsoft oznámil zefektivnění a zeštíhlení své produktové řady smartphonů, rozhodl se před vydáním Windows 10 Mobile provést čistku i v mobilních aplikacích. Ty Nokia vyvíjela exkluzivně pro své smartphony Lumia a odlišovala jimi své telefony s Windows Phone od ostatních výrobců.

Aplikacemi, jejichž osud je zpečetěn, je většina těch, které souvisí s fotografováním a fotografiemi. Rozloučit se tak budeme muset s Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer a Lumia Refocus, jejichž online služby odstřihne 30. října a zároveň je odstraní ze Store. V případě aplikace Lumia Storyteller Microsoft uživatele nabádá, aby si do konce října stáhli své online příběhy z webu. V opačném případě o ně přijdou.

Microsoft Lumia

Dalšími postiženými aplikacemi jsou Lumia Panorama a Video Uploader, které rovněž odstraní ze Storu, nedostanou už žádnou aktualizaci, ale pokud je máte v telefonu, budou fungovat dále.

TIP: Microsoft Lumie nepohřbí, propustí však 8 tisíc zaměstnanců

Důvodem, proč se Microsoft rozhodl k tak radikálnímu kroku, je podle jeho vyjádření i to, že mnoho z funkcí, které rušené aplikace obsahují, jsou již zahrnuty v aplikacích Fotky a Kamera ve Windows 10. Zda se vrátí i ty, které v nich nejsou, je však v tuto chvíli nejisté.

Zdroje: fonearena.com, lumiaconversations.microsoft.com

Diskuze ke článku
jano
sorry fanusikovia, ale telefon s windows phone si uz kupi iba iracionalny fanatik ...
venca
WP pouzivam cca rok a ani jednu ze zmiňovaných aplikací jsem nepoužil :D (nepovazuji se za fanouska wp ani jiného systemu, systém beru jako věc, která mi má sloužit a neee abych se kvůli němu někde hádal)
Rob
Stejne to byly aplikace k ničemu podobne jako Lumia Camera, spousti se pětkrát dýl jak vestaveny foťák a fotky dela stejný.
Honza
Jak jsem řekl dávno: Banda psychopatů = Microsoft. Jen ať jedou a plnou párou ke dnu. Jako vždy a obvykle. Naprosto neponaučitelná kompany která ani nemá existovat. Dočkáme se.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze