Microsoft představil nové hodinky s Windows 10. Má to ale háček

7
Microsoft představil nové hodinky s Windows 10. Má to ale háček
  • První chytré hodinky, které budou běžet na Windows 10
  • Dostanou 1,54" displej s Gorilla Glass 3, Wi-Fi, Bluetooth a velké úložiště
  • Nejsou určeny pro komerční využití, ale pouze pro firemní nasazení

Microsoft cílevědomě buduje svůj ekosystém založený na Windows 10. Kromě PC se s nimi můžete setkat v telefonech, byť tam se jim příliš nedaří, Xboxech, HoloLense, Surface Hubech, Raspberry Pi a dalších.

Jediným místem, kam ještě Windows 10 nepronikla, je vaše zápěstí. Nová generace náramku Microsoft Band 3 sice na obzoru není, ale německý OEM výrobce TrekStor pracuje na nových, dosud nepojmenovaných chytrých hodinkách, které bude pohánět IoT jádro Windows 10. Na hodinkách tak bude možné spouštět univerzální Windows aplikace (UWP), které však nicméně budou muset být pravděpodobně optimalizované pro bezproblémové fungování na malém displeji hodinek. Budou zde fungovat další služby Microsoftu, jako je Microsoft Cognitive Services a Azure.

O chystaných chytrých hodinkách není v tuto chvíli známo příliš mnoho informací. Některé z nich však Microsoft odhalil na svém blogu. Hodinky mají být vybaveny 1,54palcovým displejem chráněným odolným sklem Gorilla Glass 3, Wi-Fi, Bluetooth, „velkým“ interním úložištěm a dostatečně výkonným akumulátorem. Další informace budou podle Microsoftu k dispozici v následujících měsících.

Pokud byste však měli o tyto hodinky zájem, musíme vás zklamat. Podle TrekStor nejsou určeny pro komerční využití, ale uplatnění najdou například při řízení zásob v maloobchodě, průmyslové automatizaci ve výrobě, péči o pacienty ve zdravotnictví a několika dalších firemních scénářích.

Zdroje: blogs.windows.com, mspoweruser.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
ANO
Vidim, ze Microsoft jako prvni velka firma pochopil, k cemu vsechny tyhle hodinky s mizerenou vydrzi jsou .... prijdete do prace a s pichnutim si prichodu si vemete hodinky, po sichte je zas date zpatky nabit do stojanu ... neco jak ctecky v globusu. Pokud neprijdou s "pasivnima" hodinkama, ktere budou "jen" rozsirenym displejem telefonu + autonomni funkce (samozrejme hodiny LOL, budik, stopky atd ....) a budou tak moct mit vydrz v radu mesicu, tak jsou pro spotrebitele zcela k nicemu. Kdyz nejaky pitomec narve do hodinek nejaky nenazrany lagroid, co poradne nejede ani na i7ce a pak jeste druhy dement tam "rozjede" counter strike, tak to mi vzdy vykouzli usmev na tvari z tak az skoro vtipne lidske hlouposti .....
dev
Klasický Microsoft. Opět nepochopil o čem to celé je. Produkt volně navazující na další marnosti kterými MS trh zásobuje. Inu, to zase bude hit :D
Miki
Che, che.. Že riadenie zásob v maloobchode.. Che che..
Pítrsan
Jak může někdo napsat, že nejsou určeny pro komerční použití a zároveň, že jsou určeny pro firmy?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze