Microsoft: „nechystáme žádnou přenosnou herní konzoli“

1

Poslední dobou se pronášelo, že Microsoft chystá přenosnou herní konzoli, ála PS Vita. Dokonce i Bill Gates pronesl, že kdyby Satya Nadella přišel s návrhem na přenosnou konzoli Xbox, tak by mu dal své požehnání, ovšem nic takového se nechystá.

Microsoft nabízí velké množství produktů, mezi které patří i herní konzole Xbox. Už v době Xboxu 360 se stále mluvilo o přenosné variantě této úspěšné konzole. Bohužel žádného konkurenta Nintendu DS ani PSP Microsoft nepřichystal. Přenosné herní konzole sice už nejsou tak populární jako před deseti lety, ale i tak mají určitý úspěch.

Herní konzole Xbox, které Microsoft aktuálně prodává

Bohužel ani dnes Microsoft nechystá žádného zástupce přenosných herních konzolí. V Redmondu se chtějí více zaměřit na Windows Phone a služby Xbox Live s ním propojené. Maximálně se prý můžeme dočkat podpory herního ovladače v telefonech s Windows Phone a v tabletech se systémem Windows. Ovšem spojení značky Xbox a Windows Phone by mohlo dát vzniknout přenosnému hernímu telefonu podobnému Nokii N-GAGE nebo Sony Xperii Play, ale to jsou jen domněnky.

Zdroje: neowin.net