Microsoft a Samsung přináší nové funkce zaměřené na produktivitu i zábavu

Microsoft a Samsung přináší nové funkce zaměřené na produktivitu i zábavu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Microsoft a Samsung slibují lepší propojení telefonu a počítače s Windows 10
  • Nezapomnělo se ani na hráče, Xbox Game Pass Ultimate využijí nově i na telefonech

Microsoft na Windows blogu oznámil rozšířenou spolupráci se Samsungem, která má přinést nové funkce zaměřené na produktivitu i zábavu. Zajímavých novinek je hned několik.


První z nich je vylepšené propojení mezi počítačem a smartphonem. Aplikace Your Phone a Link to Windows umožňují na vybraných zařízeních Samsung přijmout hovory skrze počítač, kontrolovat notifikace, prohlížet si snímky ve fotogalerii, psát zprávy a další, aniž by uživatel musel sáhnout na telefon. Nově bude rovněž možné si připnout aplikace ze smartphonu přímo na lištu ve Windows 10, a mít tak možnost jejich rychlého spuštění. Novinky budou zpočátku dostupné u řady Galaxy Note20, později i v dalších zařízeních.

Samsung a Microsoft

Další slibovanou novinkou je plynulejší přechod mezi aplikacemi Microsoft 365 používanými na počítači a v telefonu. Poznámky z aplikace Samsung Notes bude například možné automaticky synchronizovat do OneNote/Outlooku. V telefonech řady Note20 si tak můžete rychle zapsat poznámku pomocí pera S Pen a mít ji okamžitě k dispozici v OneNote/Outlooku v počítači.

Samsung myslí také na hráče. Díky partnerství s Microsoftem, respektive herní divizí Xbox, budou moci majitelé telefonů využít Xbox Game Pass Ultimate. Hráči tak mohou hrát „velké“ Xbox herní tituly nejen na konzoli a počítači, ale také na telefonech. S připojeným herním ovladačem si tak mohou vychutnat více než 100 titulů. V knihovně her najdou přitom i legendární tituly jako například Forza Horizon, Halo nebo Gears of War. Tato služba bude spuštěna 15. září a bude dostupná také v České republice. Kompletní výčet funkcí a novinek si můžete přečíst na Windows blogu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze