Microsoft chystá herní ovladač na cesty. Rozložit ho na kusy ani nevyžaduje násilí

1
Microsoft chystá herní ovladač na cesty. Rozložit ho na kusy ani nevyžaduje násilí
  • Microsoft testuje nové herní ovladače pro smartphony a tablety
  • Koncept připomíná ovladače z konzole Nintendo Switch
  • Designem se však podobá standardním ovladačům z konzole Xbox One

Hraní her na tabletech či smartphonech očividně stále není pro každého. Existuje totiž skupina hráčů, kteří dají před „klouzáním“ palců po displeji přednost osvědčené klávesnici s myší nebo ergonomicky tvarovanému ovladači. Právě ty chce Microsoft oslovit svým novým konceptem „rozpůlitelného“ ovladače ve stylu herní konzole Nintendo Switch.

Microsoft ovladač

S výjimkou možnosti ovladač rozpůlit se v Microsoftu nechali inspirovat designem standardního ovladače z Xboxu One. Setkáme se tak s klasickým D-padem, analogovými páčkami a několika různobarevnými tlačítky s písmenky, která jsou pro Xbox typická. Zajímavostí je, že i rozpůlený ovladač lze dále rozebrat, a to na část s důležitými ovládacími prvky a ergonomicky tvarovaný úchyt. Jakmile se ovladač vybije, postačí oba dva „fragmenty“ ovladače připojit k dobíjecímu panelu.

Microsoft ovladač

Výhodou těchto ovladačů je, že je lze používat jak na širokoúhlý režim, tak na výšku. Postačí je „přicvaknout“ ke smartphonu či tabletu. V Microsoftu dokonce mysleli i na ty nejmenší a vyvinuli tři různé velikosti úchytu, který lze na ovladač připevnit. Komunikace s mobilním zařízením by měla probíhat skrze nízkoenergetický Bluetooth. Napište nám do komentářů, zda-li vás koncept od Microsoftu zaujal.