Microsoft chystá novinky pro aplikaci Fotky, přibude i mobilní verze

Microsoft chystá novinky pro aplikaci Fotky, přibude i mobilní verze
  • Windows 10 aplikace Fotky dostane v budoucnu mobilní verzi pro Android a iOS
  • Přidá se funkce označování fotek jako oblíbených a úprava nálepek a efektů při editaci videí a koláží
  • Zároveň budou prémiové funkce jako témata, hudba a speciální efekty přístupny nově pouze uživatelům Office 365

S vydáním Edge a Launcheru je jasné, že se Microsoft snaží stále více prosadit na mobilních systémech Android a iOS. Novým důkazem o této snaze je aplikace Fotky, kterou používá ve Windows 10 určitě řada uživatelů. Verze aplikace 2017.39101.15230.0 pro PC přinese Insiderům řadu nových funkcí, avšak některé budou i jim zamčeny a musíte pro jejich testování obdržet od Microsoftu pozvánku.

Microsoft Fotky

Změnou, která se projeví u všech Insiderů, je kupříkladu fakt, že prémiový obsah jako témata, hudba či speciální efekty bude nově dostupný pouze uživatelům Office 365. Mnohem zajímavější jsou ovšem uzamčené funkce. Předně bude možné konečně označit fotky jako oblíbené stejně jako tomu je ve Windows 10 Mobile. Bude stačit kliknout na ikonku srdíčka, případně zmáčknout klávesu F. Rovněž bude možné upravovat řadu nálepek, které můžete využít jako speciální efekty při vytváření koláží či videí.

Největší novinkou je ovšem spuštění doprovodné aplikace Microsoft Fotky (anglicky Photos) pro Android a iOS. Aplikace má zejména pomoci uživatelům snadněji přenášet fotografie a videa ze smartphonu přímo do Windows 10 aplikace. Kdy se nové aplikace dočkáme zatím nevíme, ale dle slov Microsoftu přijde brzy.

Zdroj: mspoweruser.com, aggiornamentilumia.it, theverge.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze