Microsoft kupuje populární klávesnici SwiftKey

11

Dnes bylo oficiálně oznámeno, že americký softwarový gigant Microsoft kupuje populární alternativní klávesnici SwiftKey, která je dostupná po mnoho let zcela zdarma pro uživatele Androidů a iOS.

SwiftKey

Oficiální potvrzení prodeje společnosti Swiftkey Microsoftu přišlo na blogu vývojářů oblíbené klávesnice, kteří oznamují, že se dnešním dnem připojují k rodině Microsoft. Společnost Swiftkey byla založena již v roce 2008 a první beta verzi alternativní klávesnice jsme na telefonech s Androidem mohli vyzkoušet v roce 2010. Na platformu iOS vedla poměrně dlouhá cesta a uživatelé iPhonů mohli tuto klávesnici využívat až od roku 2014. Výhodou klávesnice je její dostupnost zdarma či spousta doplňkových možností.

Ačkoliv bylo vydáno oficiální potvrzení o prodeji, cena, kterou Microsoft zaplatí, odhalena nebyla. Spekuluje se nicméně o 250 miliónech dolarů, což je v přepočtu více než 6 miliard korun. Pro uživatele je nicméně klíčové, že aplikace bude i nadále pokračovat a bude běžně ke stažení jako doposud. Microsoft plánuje nadále rozvíjet její možnosti a podrobnosti chce odhalit v nejbližších měsících.

Stáhnout SwiftKey

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blog.swiftkey.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Michal
Kdyby SwiftKey integrovali do W10, vůbec bych se nezlobil. Jedna z mála věcí, které mi z Androidu chybí...
Patrik Hatas
Patrik Hatas
Naposledy upraveno: 3. 2. 2016 11:36
dost penez na klavesnicu
Honza
A tak další produkt, co mrkev na 100% zničí, bravo.
tomi71
Vo WP8.1 je takáto klávesnica jediná vec co mi chýba. Skutočne nepotrebujem ani W10M, len klávesnicu z neho alebo SwiftKey. Možno chce práve MS zaplátať tuto dieru vo fonoch či nebudú upgradované na W10M. Uvidíme a docela sa aj teším na to.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze