Microsoft umožní seskupování aplikací do jednoho okna díky Windows Sets

2
Microsoft umožní seskupování aplikací do jednoho okna díky Windows Sets
  • Sets změní styl používání aplikací ve Windows 10 a připodobní okna spíše k internetovému prohlížeči
  • Stejně jako v prohlížeči najdeme i zde karty/záložky, které však nebudou zastupovat jednotlivé stránky, ale rovnou celé aplikace
  • Bude tak možné mít v jednom okně otevřený kalendář, e-mailovou aplikaci, webovou stránku a Word najednou

Microsoft chce opět zlepšit naši produktivitu ve Windows 10 a pomoci mu k tomu mají takzvané Sets. O co se vlastně jedná? Jsou to v podstatě záložky, které znáte kupříkladu jako karty či panely z každého internetového prohlížeče, ve kterém máte otevřených více stránek najednou. Sets dělá to samé – jen budou fungovat mezi všemi aplikacemi.

Budete tak moct seskupit do jednoho okna více aplikací, čímž se řadě uživatelů nepochybně dramaticky změní styl, jakým svůj počítač používají. Microsoft chce takto zpřehlednit a usnadnit práci s více aplikacemi najednou. Můžete mít tedy v okně seskupenou e-mailovou aplikaci, otevřenou stránku z prohlížeče, kalendář a třeba i Word a Excel najednou.

Mezi jednotlivými aplikacemi se poté stačí přepínat stejně jako mezi stránkami v prohlížeči díky záložkám v horní liště. Pro uživatele Office 365 budou tato okna zároveň synchronizována s jejich Microsoft účtem a můžou si je tak snadno přenášet z přístroje na přístroj a pokračovat, kde přestali.

Prozatím ovšem stále nevíme, jak budou Sets fungovat s aplikacemi či programy, které nejsou přímo od Microsoftu a zároveň ani neznáme alespoň přibližné datum vydání. Koneckonců se nechal Microsoft slyšet, že do vydání zbývá ještě dost času. Změnit se dokonce může i označení funkce.

Zdroj: pocket-lint.com, mashable.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Tak trošku "chromizace" Windows, zdá se mi. Ne, že by to bylo k užívání pohodlnější nebo lepší. A o to hůře pak bude lidem, kteří budou fungovat na dvou různých edicích.
Jen mám pocit, že se tím pozice vůči ChromeOS nevylepší, ale spíš zhorší.
ANO
Hlavne, kdyz to nebude standardne, jelikoz je to pro 99% naprosta picovina.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze