Velmi levná Lumia 435 s 4" displejem je za dveřmi (aktualizováno)

27

Po odkoupení mobilní divize Nokia Microsoftem jsme se prozatím dočkali jen jednoho modelu, který již nenese logo finské společnosti. Nyní se však objevují informace o Lumii 435, tedy vůbec nejníže postaveném modelu v portfoliu.

Aktualizováno 12. 1. 2015

Po necelém měsíci od prvních informací slyšíme o chystané Lumii 435 znovu. Tentokrát unikly informace o tom, že byla tato novinka schválena pro budoucí prodej v Brazílii. Tamní certifikace potvrzuje označení modelu RM-1068 a také podporu dvou SIM karet a připojení k internetu skrze 3G sítě. Zároveň se také zdá, že by novinka měla být již brzy představena.

Původní informace z 15. 12. 2014

Doposud platilo, že nejméně vybavené Lumia začínaly pětkou. To se však zřejmě již brzy změní, neboť se spekuluje o Lumii 435, která by měla nabídnout 4palcový displej s rozlišením 800 × 480 pixelů. Překvapit poté mohou také senzorová tlačítka pod displejem. Poslední levné Lumie totiž nabízely výhradně tlačítka přímo na displeji. Pod kapotou telefonu by se měl objevit procesor Snapdragon 200.

Microsoft Lumia 435

Díky úniku prvního obrázku již také známe rozměry novinky, které mají být 118,1 × 64,7 milimetrů. To jsou mimochodem hodnoty velmi blízké oblíbené Lumii 520, které je novinka 435 poměrně dost podobná. Je možné, že bude Microsoft chtít navázat právě na historicky nejúspěšnější Lumii. Poslední střípky známé výbavy hovoří o podpoře dvou SIM karet a také 5megapixelovém zadním fotoaparátu. Objevily se také informace o ceně. Lumia 435 se totiž objevila spolu s novým typem baterie BV-5J u indické společnosti Zauba za 57 dolarů, což je přibližně 1 200 Kč. Reálná cena v Evropě by zřejmě byla větší, avšak lze předpokládat, že hranici 2 000 Kč by nepřekročila.

Zdroje: nokiapoweruser.com, phonearena.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Ale jo, jen ať se snaží nahradit Ashu... :)
Jakub
Ale o 940 nic
Michal
Hlavně by to chtělo udělat teď po zaplnění střední a nízké třídy nějaký nekompromisní top model. Viděl bych to na výkonný HW, ale hlavně třeba 5 - 5,5 QHD displej s perfektním zobrazením barev a velmi tenké rámečky, 128 GB pro data + slot na kartu, fotoaparát z 1020 nebo nástupce, baterii 3500 mAh, celokovové provedení nebo polykarbonát - kombinace plast kov na 930 je stále vidět nepřesnost takže to není dobré. Kvalitní stereorepráčky, ale hlavně kvalitní výstup na sluchátka - něco na úrovni FLAC přehrávačů, k tomu běžnou Lumia výbavu a mohlo by to být fajn, cena kolem 30 - 35 tisíc opravdu prémiové zpracování s čistým designem a luxusní balení obsahující kvalitní hi-fi sluchátka, garanci výměny kus za kus při problémech s telefonem.
Něco takového dnes nikdo nenabízí a MS by tak mohl zacílit i na majetnější uživatele.
Marekking
Keby tam dali aspon snapdragon 400, 1 gb ram, diodu, ekvalizer, nie obycajny tft, tak to beriem ako 2. mobil. Ale ako ich poznam urcite to bude o nicom.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze