Microsoft koupil aplikaci Wunderlist (aktualizováno)

3

Zdá se, že Microsoft plánuje koupi další velké aplikace – tou je Wunderlist od německé společnosti 6Wunderkinder GmbH. Zaplatit by za ni přitom měl částku mezi 100 a 200 miliony dolarů.

Aktualizováno 2. 6. 2015

Včerejší tajné informace, které vypustil deník Wall Street Journal, se na 100 % vyplnily. Microsoft totiž podle stejného zdroje již aplikaci zakoupil, a to za částku, která se pohybuje mezi 100 a 200 miliony dolarů.

Ani jedna ze společností sice ještě transakci oficiálně nepotvrdila, ovšem podle WSJ je vše hotovo. Wunderlist by podle WSJ měl i po odkoupení setrvat v domovském Berlíně a stěhování do USA v současné době není v plánu.

Původní zpráva z 1. 6. 2015

Wunderlist: To-Do List & Tasks
Aplikace Wunderlist se těší obrovské oblibě na všech platformách

O údajném jednání o odkoupení informoval deník Wall Street Journal. Podle něj Microsoft v současné době již vede seriózní jednání se zástupci německé společnosti a částka, za kterou se aplikace prodá, by měla činit 100 až 200 milionů dolarů. Dohoda ještě nebyla uzavřena, ovšem zdrojem informací je údajně osoba velmi dobře seznámená s celou situací, Wunderlist celou událost prozatím odmítl komentovat.

Koupě Wunderlistu by přitom byla pro Microsoft zkompletováním základny aplikací, které jsou zaměřeny na produktivitu. Nedávno totiž zakoupil společnost Acompli (e-mail) a Sunrise (kalendář). S Wunderlistem by tak získal velmi oblíbenou „to-do“ aplikaci, která je dostupná pro všechny tři hlavní mobilní platformy (Android, iOS a Windows Phone). Desktopová verze je pak dostupná pro Windows i OS X.

Stáhnout Wunderlist: To-Do List & Tasks

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, wsj.com, wsj.com, fonearena.com