Microsoft koupil Acompli: pokročilého e-mailového klienta

1

Microsoft dal na vědomí, že dokončil odkoupení společnosti Acompli, která má na svědomí pokročilého e-mailového klienta stejného názvu. Microsoft hodlá tímto krokem vylepšit vlastního klienta a provázat ho s Outlookem. Dalo by se také říci, že vzhledem k odkoupení Acompli chystá Microsoft novinky funkcionalitou podobné aplikaci Inbox od Googlu.

Microsoftu očividně peníze nedocházejí ani po koupi Nokie a nyní za cenu kolem 200 milionů dolarů koupil společnost Acompli, která stojí za vývojem stejnojmenné e-mailové aplikace pro Android a iOS. Ta se zaměřuje hlavně na takové věci, jako je například upřednostňování schůzek a ostatních důležitých událostí, na jednoduchou práci s přílohami, provázání s cloudovými službami, jako je OneDrive, Google Drive a další.

TIP: LG údajně připravuje konkurenta pro Microsoft Surface Pro 3

Acompli

Microsoft si od akvizice slibuje integraci a provázání se současným Outlookem a chce nabídnout víceplatformní aplikace, které podporují širokou škálu e-mailových schránek. Svým způsobem chce Microsoft přinést svůj vlastní Inbox, který usnadní práci s e-maily na mobilních zařízeních. Podle Microsoftu je totiž více než polovina e-mailů poprvé přečtena na mobilním zařízení, což je více než pádný důvod pro to, aby se tento gigant zaměřil na e-mailovou problematiku.

Stáhnout Acompli Email & Calendar

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: blogs.microsoft.com

Diskuze ke článku
Karel Lang
Karel Lang
Na google play má aplikace celých 10000 stažení a rating 3,6, podpora 7 účtů, bez možnosti přidání, kauf jak prase. Za 200 M. Americkejch. To bude generovat mega zisk. :-) jak je to na iphonu?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze