Microsoft aktualizuje Office Online: vylepší formátování i zobrazení

Microsoft v posledních týdnech rozhodně nezahálí a vše připravuje na příchod Windows 10, se kterými chce revolučně změnit přístup k uživatelům. To už ale nějakou dobu trvá a teď nastal čas vylepšit své webové kancelářské aplikace. Měli bychom se tak dočkat možnosti například formátovat více objektů současně či automatického zaměňování prvních písmen ve větách za velká.

Mimo těchto funkcí se dočkáme i pokročilejšího formátování textu, jako je například nahrazení dvou spojníků za sebou po pomlčce. Také budete mít k dispozici možnost převzít formátování jednoho textu a pomocí klávesových zkratek (Ctrl+Shift+C a Ctrl+Shift+V) text nejen zkopírovat, ale rovněž přenést i jeho formátování.

Office Online

I PowerPoint Online se dočká změn a uživatel si bude moci v režimu úprav zobrazit text na celou obrazovku a poté si ho i více přiblížit. Funkce naváděcího systému vám pak bude nápomocna při přesouvání objektu tak, abyste ho zarovnali s jiným, a dovolí i posunutí mimo snímek prezentace. Zobrazování pak bude detailnější také při vykreslování dokumentů v PDF.

Microsoft slíbil, že tyto změny aplikuje do pár týdnů a jeho primárním cílem je přiblížit verzi Online ke klasické verzi Office. To je sice zatím daleko, ale společnost vykročila správným směrem a snaží se uživatelům co nejvíce zpříjemnit užívání jejich softwaru.

Zdroje: blogs.office.com, microsoft-news.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze