Meizu m2 note je oficiální: Lollipop, 5,5" FullHD displej a LTE

13

Dnes konečně nastal den, kdy společnost Meizu oznámila druhou generaci svého zajímavého tabletofonu m2 note. Už první generace zaujala výborným poměrem cena/výkon, novinka se bude snažit na úspěchy své první verze navázat. Předpoklady k tomu má: 5,5" FullHD displej, podpora LTE, Dual SIM a nechybí ani osmijdrový procesor MediaTek MT6753. Bude to stačit na úspěch?

Meizu m2 note je oficiální. Nedávno jste si mohli přečíst naši podrobnou recenzi předchůdce včetně doplněných informací z verze určené pro evropskou distribuci, dnešní den však patří nové, v pořadí již druhé generaci „poznámkovníku“ od Meizu. Změn není mnoho, většina z nich by však měla znamenat ještě lepší požitek z používání. Jestli budou změny stačit na úspěch, který první generace jednoznačně zaznamenala, to teprve uvidíme.

Meizu m2 note

Design: domů jinak

I druhá generace se drží svého vzoru, na první pohled tedy zaujme pouze jinak tvarované tlačítko pro návrat na domovskou obrazovku, které se svým vzhledem s velikostí podobá tomu z Meizu MX4 Pro. To má ve svém tlačítku ukrytou čtečku otisků prstů, novinka však ne, i když by rozměry na umístění jistě stačily. I tak ovšem bude mít tlačítko novou funkci, a to funkci šipky zpět. Jak to bude fungovat? Jednoduše. Zatímco zmáčknutí vás přesměruje na domovskou obrazovku, klepnutí na tlačítko vás vrátí o krok zpět. Uživatelé už se tedy nemusejí spoléhat na gesta, která funkci šipky simulovaly a která ne vždy dobře ve všech aplikacích fungovala.

Meizu m2 note

Zadní strana je beze změn, a to i co se barevných variant týče. Opět je tedy zadní kryt plastový a dostupný v několika pastelových barvách (růžová a modrá), nechybí ani konzervativnější bílá a tmavě šedá. Bohužel, výrazné a slušivé barevné varianty žlutá a zelená prozatím chybí, tak snad přijdou na řadu později. Rozměry se zastavily na hodnotě 150,9 × 75,2 × 8,7 mm, hmotnost pak povyrostla nepatrně na aktuálních 149 gramů.

A uvnitř?

Už první generace byla oceňovaná za špičkový výkon vzhledem k ceně, novinka samozřejmě musela jít příkladem. Nabídne tedy osmijádrový procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz, který je postaven na 64bitové architektuře. Nechybí ani 2 GB DDR3 operační paměti RAM. Škoda, paměť RAM by povyrůst už mohla. Co se týče grafického akcelerátoru, spolehnout se budete moci na Mali-T720 MP2. Integrovaná paměť bude opět ve dvou variantách, konkrétně 16 a 32 GB. Chybět nebude ani možnost ji rozšířit pomocí paměťových karet, situace je ovšem trochu složitější. Novinka totiž nabídne hybridní sloty pro 2 microSIM karty, jeden z nich však můžete proměnit v klasický slot pro microSD kartu. Přijdete ovšem o zajímavou funkci Dual SIM, kdy obě SIM karty podporují sítě LTE.

Meizu m2 note

Jak to bude s LTE je prozatím předčasné spekulovat, výrobce se ještě nevyjádřil, bohužel můžeme opětovně očekávat absenci sítí 800 a 900 MHz, které jsou v České republice velmi podstatné. Z konektivity dále můžeme zmínit podporu Wi-Fi, Bluetooth 4.0 a GPS (GLONASS). Uvnitř samozřejmě nalezneme operační systémem Android, tentokrát ve verzi 5.0 Lollipop, chybět nebude ani nadstavba Flyme OS, která vzhled čistého Androidu zcela maskuje. Baterie nabídne kapacitu 3 100 mAh, což je pouze o 40 mAh méně, než v případě Meizu m1 note.

Co se týče displeje, v tomto je novinka srovnatelná s předchůdcem, nabídne tedy 5,5palcový FullHD IPS panel s technologií IGZO. Chybět nebude ani odolné sklo Gorilla Glass ve své třetí verzi. Primární fotoaparát nabídne rozlišení 13 Mpx a světelnost f/2.2. Sekundární kamera pro videohovory a pořizování selfie nabídne rozlišení 5 Mpx, světelnost je v tomto případě f/2,0 a záběr může být široký až 69 °.

Dostupnost a cena

A na závěr to nejdůležitější, tedy informace o dostupnosti a ceně. Cena novinky bude startovat na 129 dolarech za 16GB verzi, za 32GB verzi si zájemci připlatí zhruba 42 dolarů. Cena by tak v přepočtu měla vycházet na 3 900 a 4 900 Kč včetně DPH v závislosti na verzi. Jak už ale víme, ceny po dopravě do České republiky ještě o dost povyskočí. Pro čínský trh začínají objednávky počínaje dnešním dnem.

Technické parametry Meizu m2 note

Kompletní specifikace
Konstrukce150,9 × 75,2 × 8,7 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 192 × 3 104), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6753, CPU: 8×1,3 GHz
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2015, 4 999 Kč

Zdroje: phonearena.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Nějak nemůžu najít důvod, proč si kupovat tohle a nejít radši do prvního Notu..Kvůli jinému čudlíku a možná trochu lepšímu procesoru? U mě je tenhle telefon zklamání, čekal jsem víc.
Johny
To tlačidlo je odporné, mali nechať ten, krúžok, dizajnovo bol podarený a slúžil ako notifikačná dióda, na svojom meizu MX4 sa mi veľmi páči, toto je u mňa krok späť a nikdy si nekúpim telefón od Meizu s tým nechutným tlačidlom, no nič moja MX4 mi bude musieť vydržať zopár rokov...
Karel
Neví někdo, jak je to s tím 4K videem? Dost se o tom spekulovalo...
vensan
KONECNE Meizu ma aj slot na SD KARTY !!!! 16 verzia je totalne nepouzitelna (a niekedy je 32 malo) !!! Dufam ze bude co nasjkor dostupny !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze