MediaTek představil desetijádrový procesor Helio X30

1

Pomyslný vrchol svého portfólia dnes představil MediaTek. Výrobce často používaných procesorů oficiálně oznámil typ Helio X30 s deseti jádry, který je postavený na 10nm technologii.

procesor MediaTek

Nově představený procesor Helio X30 od MediaTeku se zařadí mezi to nejmodernější, co byste ve svém telefonu či jiném přenosném zařízení mohli mít. Postaven je na 10nm technologii a disponuje rovnou 10 jádry. Ty jsou rozděleny na tři různé části. Pro nejnáročnější operace jsou připravena čtyři jádra Cortex-A73 s taktem až 2,8 GHz. Zlatý střed tvoří další čtyři jádra Cortex-A53 s taktem 2,2 GHz. Pro zcela nenáročné operace pak zbývají ještě dvě jádra Cortex-A35 s maximálním taktem 2 GHz.

TIP! MediaTek chystá rychlonabíjení: z nuly na 70 % za 20 minut

Výkon podpoří také čtyřjádrová grafická akcelerace PowerVR 7XT nebo podpora až 8GB operační paměti typu LPDDR4. Nový procesor bude podporovat osazení až 26megapixelovým fotoaparátem a měl by zvládat záznam videa se 120 snímky za vteřinu. Samozřejmostí je také podpora sítí LTE, a to v rychlostní třídě 12, což představuje rychlost stahování až 600 Mb/s. S prvními zařízeními, které využijí procesor MediaTek Helio X30, bychom se měli setkat ve druhé polovině roku 2017.

Zdroje: phoneradar.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Tohle se mi líbí. Ta konkurence na poli výrobců mobilních procesorů. Těžit z toho zatím může pořád jen zákazník.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze