UMi Zero 2: další zabiják do party

26

Používat termín „zabiják vlajkových lodí“ je už dnes poněkud ohrané, ale pro tento přístroj docela padne. Pokud se méně známé firmě podaří dostát svým slibům, pak bychom mohli mít telefon s deseti jádry, 4 GB RAM a 2K displejem za méně než deset tisíc korun. Snad se dočkáme.

UMi je jedna z mnoha čínských firem, která se stará o produkci telefonů, a snaží se prorazit na tomto přeplněném trhu. První s jejich pokusů se jmenoval UMi Zero. Jako v ostatních případech se jednalo o zajímavou směsici výbavy, stylu a hlavně nízké ceny. UMi Zero 2 se pokusí toto všechno posunout ještě dál a nabídnout parametry dnešních vlajkových lodí za cenu střední třídy.

Kupříkladu displej bude mít rozlišení 2K, tedy 2560 × 1440 bodů, s úhlopříčkou 5,2 palců. Jako technologie bude použit Super AMOLED. Pokud vám to připomíná specifikace posledních Samsungů, pak se nemýlíte – právě tento výrobce má dodávat panely pro tento přístroj.

UMi Zero 2
UMi Zero 2

Pokračujme u hardwarové výbavy. Zero 2 nabídne opravdu silný čipset MediaTek Helio X20, který doprovodí hned 4 GB RAM a 64 GB vnitřní paměti. Zajímavý bude i fotoaparát. Ty má Zero 2 hned dva a nemyslíme tím druhým čelní. Jeden fotoaparát pořizuje samotný snímek a druhý se postará o záznam hloubky obrazu. To umožní telefonu rozpoznat, jak daleko se nacházejí jednotlivé objekty, načež si uživatel může zajímavým způsobem pohrát se zaostřením nebo jinými efekty.

A nyní přijde to nejlepší. Pokud firma dodrží své slovo, toto všechno by se mělo začít prodávat ve druhém čtvrtletí roku 2016 za cenu 299 dolarů. To by znamenalo nějakých 7 tisíc bez daně a 9 tisíc s daní.

První rendery slibovaly druhý displej, nyní už jenom kůži.

Koncept je ale ještě pořád hodně čerstvý. Když se kupříkladu představoval poprvé, měl mít záda opatřená e-ink displejem, nynější zpráva mluví o kůži. Těžko říci, jestli se nakonec dočkáme dvou verzí anebo telefon prozatím existuje spíše na papíře.

Zdroje: umidigi.com

Diskuze ke článku
Var-G
Ne díky čínu nechci
Xwert Is
Xwert Is
"A nyní přijde to nejlepší. Pokud firma dodrží své slovo, toto všechno by se mělo začít prodávat ve druhém čtvrtletí roku 2016 za cenu 299 dolarů. To by znamenalo nějakých 7 tisíc bez daně a 9 tisíc z daní."
Len doplním a teraz to najhoršie aký android to bude mať pri kúpe taký to bude mať do konca životnosti...
Ono je pekné mať lacné zariadenia ale zišla by sa aj podpora ale čo by som nechcel od takto lacných mobilov keď výrobcovia čo pýtajú za mobil 500+ € nevedia zabezpečiť poriadnu podporu.
crank
''...z daní'' to jako vážně?
Martin
elephone P9000 ho porazí a má i všechny lte cz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze