Máme seznam Xperií od Sony, které obdrží nový Android 9.0 Pie

12
Máme seznam Xperií od Sony, které obdrží nový Android 9.0 Pie
  • Sony se rozhodlo aktualizovat 9 Xperií na Android 9.0 Pie
  • Nejstarším kouskem bude Xperia XZ Premium
  • Dle očekávání se dočkají všechny letošní modely s jednou výjimkou

Google tento měsíc představil nejnovější operační systém Android 9.0 Pie a první výrobci již oznamují své aktualizační plány. Představu tak máme například od Motoroly, HTC a připojilo se rovněž Sony. To ve své oficiální zprávě uvádí, že se aktualizace dostane na 9 Xperií. Které to tedy jsou?

Můžeme vidět, že rozsah podporovaných přístrojů není příliš velký a například se vůbec nedostalo na nijak staré Xperie XZ a Xperie X Z této řady si výsadu devítkového Androidu užije jen nejlépe vybavená Xperia XZ Premium. Naopak se již dostává na řady XZ1, XZ2 a XA2. S koncem velkých aktualizací se tudíž musí smířit majitelé Xperií řady XA1. Zcela mimo aktualizace pak překvapivě zůstává letošní Xperia L2, která doplatila na to, že je nejlevnější.

Výrobce také nastínil, kdy aktualizace přibližně dorazí. Vše by měla vypuknout v průběhu listopadu. O něco déle si počkají pouze majitelé řady XA2, kam by měla aktualizace dorazit zkraje roku 2019. Výrobce si připravil také podrobný obrázek, na kterém celý proces přípravy aktualizace popisuje, prohlédnout si jej můžete přímo na oficiálních stránkách.

Diskuze ke článku
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Naposledy upraveno: 17. 8. 2018 18:39
Tak řada L vždy dostávala opravy chyb a zabezpečení jen v rámci jedné verze OS.

Řada XA vždy 1x velký update na následující verzi OS a k tomu vcelku pravidelně (nikoliv však měsíčně) opravy a aktuálnější zabezpečení.

Vyšší řady - tak tam jsou to minimálně 2x velké updaty na následující verzi OS a k tomu měsíční aktualizace.

U Xperií X, XZ, X Performance toto vše již proběhlo (s tím, že mezi 7.0 a 8.0 byla i 7.1.1 - takže celkem 3x update verze OS z 6.0 a k tomu měsíční aktualizace.)

Spíš je škoda, že už se nedostalo na XZs - i když to je v podstatě XZ s 1GB RAM navíc a fotomodulem se slow motion...
Blue Sun
Blue Sun
Jaké má obvykle Sony zpoždění aktualizací v ČR oproti prvnímu uvedení?
Eedx
Klasika, na většinu kousku se výrobce vykasle, dostane se jenom na vyvolené. U kusu s malo výkonným HW bych to chápal. Ale u ostatnich ne. Proto je taky Android tak roztříštěny, kvůli lenosti výrobců. No, aspoň ze je komunita a custom ROMky. Třeba na mém Xiaomi Redmi Note 4 už několik měsíců mám Android 8.1, který bych ofic. cestou asi stejně nedostal.
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Dnes začíná uvolňování Androidu Pie pro sérii XZ2!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze