Nejnovější aktualizace Galaxy S20 Ultra odstraňuje problémy s nazelenalým displejem

aktualizováno
Nejnovější aktualizace Galaxy S20 Ultra odstraňuje problémy s nazelenalým displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • K zezelenání obrazovky dochází při přechodu z vyšší obnovovací frekvence na nižší
  • Problémy pravděpodobně způsobila nejnovější aktualizace

Aktualizováno 23. 4. 2020

Nedávno jsme vás informovali o problémech s nazelenalou obrazovkou u vlajkového Samsungu Galaxy S20 Ultra 5G vybaveného čipsetem Exynos 990. Výrobce naštěstí na stížnosti uživatelů pružně zareagoval a vydal (dle informací sammobile.com) aktualizaci na firmware s označením G98xBXXU1ATD3, která by měla případné problémy odstranit.

Původní informace z 16. 4. 2020

Vlajkový Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, jenž jsme už otestovali, nabízí ultimátní výbavu, za kterou si nechá výrobce také náležitě zaplatit. I přesto se však bohužel někteří majitelé modelů vybavených Exynosem 990 v současnosti potýkají s relativně zásadním problémem.

Samsung Galaxy S20 Ultra – videorecenze

Ten pravděpodobně způsobila nejnovější (dubnová) aktualizace a hlavním poznávacím znamením je zelené zabarvení obrazovky. Zelený nádech je sice patrný pouze za určitých podmínek, ale i tak dokáže být velmi rušivý, jak se můžete sami přesvědčit z přiložených snímků původně zveřejněných na sammobile.com.

Uživatelé se mezitím na oficiálním fóru výrobce snaží identifikovat konkrétní „spouštěč“ problému. Prozatím se zdá, že za vším stojí vyšší obnovovací frekvence. Podivné chování se na druhou stranu projevuje pouze u určitých aplikací, mezi nimiž najdeme fotoaparát, kalkulačku, Snapchat, Telegram, PUBG: Mobile nebo internetový prohlížeč Chrome.

K zezelenání by mělo docházet při snížení obnovovací frekvence ze 120 Hz (nebo 96 Hz) na 60 Hz, a to za předpokladu, že má uživatel v danou chvíli otevřenou jednu z výše zmíněných aplikací. Ke snížení obnovovací frekvence rovněž automaticky dochází při překročení teploty zařízení 40 °C nebo poklesu baterie pod 5 %. Zelené zabarvení obrazovky je „naštěstí“ viditelné pouze s jasem nižším než 30 %, takže jej pravděpodobně nezaregistrujete na denním světle a výrobce jej doufejme odstraní s příchodem další aktualizace.

Technické parametry Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512 GB + 16 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce167 × 76 × 8,8 mm, 221 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,9" (3 200 × 1 440 px)
Fotoaparát108 Mpx, LED dioda, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ChipsetSamsung Exynos 990, CPU: 2×2,73 GHz + 2×2,6 GHz + 4×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 16 GB, vnitřní paměť: 512 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostbřezen 2020, 39 990 Kč
Diskuze ke článku
Karlos
Mě nic díkybohu netrápí. asi sem výjimka...
Oliver Kliment
Dobrý den, mě se to na mé S20 Ultra neděje, a některé jmenované aplikace mám také nainstalované. Vše šlape jak po másle. Já jsem s S20 Ultra velice spokojen. Jinak díky pane Papadopoulosi za upozornění. 👍.
Pesedm
Samsung :))) a ještě se displej vypaluje...
Mara Studna
Mara Studna
Naposledy upraveno: 17. 4. 2020 00:15
Nechci nikoho naštvat,ale připomíná mi to stejnou kauzu,kdy na zelený display si stěžovali majitelé Huawei Mate 20 Pro!!Pokud vezmu v potaz problémy s fotoaparátem u modelu Ultra,kde i mnohé redakce deklarují,že ani po několika aktualizacích není tento schopen zaostřit na blízký objekt,telefon se údajně přehřívá,baterie nevydrží,což je opět a vyplývá to na povrch,problém v Exynosu,tak z toho plyne docela dobrý průšvih.Tady se něco opravdu nepovedlo,otázkou času je,jak to Samsung napraví,nicméně problém to je a dost velký,zvláště u modelu Ultra,ten není levný.A to jsem se dneska dočetl,že Ty displaye.které údajně zelenají u klasické 20,již byly instalovány vadné!!!Tak to je taky docela káva.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze