Lumie budou umět počítat kroky, i když budou vypnuté

6

Nové Lumie 630, 635 a 930, které Nokia představila na vývojářské konferenci Microsoftu Build, mají i schopnost, kterou výrobce označuje jako SensorCore. Jedná se o sadu nízkoenergetických senzorů, které zaznamenávají fitness aktivity, a to i když je telefon vypnutý. Z telefonu se tak stává ideální fitness a aktivity tracker nejen pro sportování.

Fitness aktivity, jako je počet kroků, spálené kalorie nebo ušlou vzdálenost, můžete zaznamenávat například pomocí aplikace Zdraví a fitness Bing od Microsoftu. Díky tomu, že tyto aktivity zaznamenávají oddělené senzory nezávislé na čipsetu telefonu, lze například počet kroků zaznamenávat i tehdy, když je telefon vypnutý nebo vybitý. Takový oddělený senzor má například Nokia Lumia 1520.

Nokia SensorCore SDK

Podle slov šéfa společnosti Stephena Elopa však Nokia již v pilotní fázi poskytla SDK i vybraným partnerům z řad vývojářů aplikací třetích strana a finální SDK bude k dispozici všem. To znamená, že bychom se mohli podpory této funkce dočkat u všech nejpopulárnějších fitness aplikací pro Windows Phone.

Nepřehlédněte:

Zdroje: wmpoweruser.com, press.nokia.com

Diskuze ke článku
Stanislav Kadlec
Stanislav Kadlec
A piva to s dechu nespočítá????
Velda
Fajn by bylo, kdyby takhle kinetická energie, v případě, že je dostupná napájela i ostatní aktivity telefonu a telefon se tka při "nečinnosti" nevybíjel vůbec, pokud by byl v pohybu. :-)
Gerontofil
Doufám, že to taky půjde vypnout
Fífa Raver Kerhart
Fífa Raver Kerhart
Tyvole, hlavně že to má takovýhle kraviny největšího kalibru, ale světelnej sensor nebo blesk tam dát nemohli! Letos mě Nokia sere víc a víc ... hrůza co předvádí ... (a jsem objektivní, mám L820)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze