LTE SIM karty od O2 nepodporují NFC platby, operátor problém už řeší

O2 tento týden spustilo LTE také pro hlasové tarify a nejrychlejší datové přenosy můžete využívat také v mobilních telefonech. Budete k tomu potřebovat novou SIM kartu podporující LTE a zároveň oželet NFC platby. SIM karty podporující LTE přenosy totiž nepodporují zároveň zabezpečené NFC platby.

Jak jsme vás již informovali, O2 tento týden spustilo datové přenosy také pro uživatele hlasových služeb. Podmínkou byla implementace služby CS Fallback, bez které by se mobilní telefony přihlášené do LTE sítě nepřepnuly zpět do 2G či 3G sítě v případě příchozího nebo odchozího hovoru. Abyste mohli LTE v telefonu využívat, musíte si obstarat jednu z novějších SIM karet a samozřejmě mít telefon, který LTE podporuje a nemít Apple iPhone, který v síti LTE O2 nefunguje.

O2 logo

Má to však ještě jeden háček, SIM karty, které podporují LTE zároveň nepodporují zabezpečené NFC platby, které O2 provozuje ve spolupráci s bankou GE Money Bank. Dané SIM karty totiž nepodporují vyšší úroveň zabezpečení, které je pro nahrání platebních karet na SIM kartu potřeba. Jak nám potvrdilo tiskové oddělení operátora, O2 se rozhodlo pro tento stav ve snaze spustit LTE pro mobilní telefony co nejdříve a nečekat na novou várku SIM karet, které podporují jak LTE a zároveň obsahují vyšší úroveň zabezpečení nutnou pro NFC platby. K problematice se vyjádřil i Ctibor Jappel z tiskového oddělení českého O2, který dodává: „NFC SIM karty byly připravovány v době, kdy v naší síti nebyl plně implementován autentizační algoritmus podporující LTE. Vzhledem k tomu, že NFC SIM karty obsahují platební applety platebních společností (MasterCard a Visa), vyžaduje jejich příprava obsáhlé testy a dodržení certifikačních kritérií platebních společností. Tyto práce momentálně intenzivně probíhají - tak abychom mohli NFC SIM, které budou schopny využívat LTE, nabídnout v nejbližších měsících.“

SIM karty, které zvládnou obojí, by se měly do prodejen operátora dostat zhruba do dvou měsíců.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze