Loňské telefony Galaxy S10 a Note10 brzy obdrží nové funkce z řady Galaxy S20

2
Loňské telefony Galaxy S10 a Note10 brzy obdrží nové funkce z řady Galaxy S20
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefony řady Galaxy S10 nově nabídnou funkci Single Take
  • Mezi novinkami najdeme rovněž podporu Music Share a Quick Share

Samsung dnes formou tiskové zprávy potvrdil brzký příchod vybraných funkcí z řady Galaxy S20 na loňské modely Galaxy S10 a Galaxy Note10. Nové funkce budou zpřístupněny formou aktualizace, která má dorazit v průběhu března až dubna (v závislosti na modelu a distributorovi). Mezi nejzajímavější novinky patří možnost využít nejmodernější fotografické funkce, mimo jiné také nový režim Single Take. Kromě toho budou mít uživatelé k dispozici celou řadu softwarových vylepšení, jako je například funkci Music Share nebo Quick Share.

Pokročilé funkce při fotografování a natáčení videa

Softwarová aktualizace umožní používat vybrané funkce řady Galaxy S20 i v zařízeních Galaxy S10 a Note10. S režimem Single Take zůstane uživatel v obraze díky zachycení každého momentu pomocí integrované technologie AI. Režim Single Take využívá kameru a AI k zachycení několika snímků najednou a následně doporučí ten nejlepší případně vytvoří krátké koláže či videa ve stylu „boomerang“.

Díky vylepšené funkci Night Mode pro řadu Galaxy S10 a funkci Night Hyperlapse pro řady Galaxy S10 a Note10 budou uživatelé schopni zachytit lépe vypadající fotky a videa za špatného osvětlení a pokud se snímek povedl, lze díky funkci Custom Filter vytvořit vlastní filtr, který lze následně používat i u dalších fotografií.

Nadšeným kameramanům je k dispozici režim Pro Video, v němž lze ručně nastavovat funkce jako ISO, citlivost, expoziční čas nebo korekci expozice. Přímo během natáčení videa lze navíc přepínat mezi přední a zadní kamerou.

Inteligentní prohlížení galerie

Vylepšení v aplikaci galerie umožní si lépe uspořádat pořízený obsah. Díky technologii AI a funkci Clean View dokáže aplikace automaticky setřídit podobné snímky, takže je v archivu rázem větší pořádek. Uživatelé tak mohou snáze hodnotit fotografie s podobným obsahem a vybírat ty nejlepší. Při prohlížení snímku v galerijní aplikaci lze fotografii zvětšit, takže se na displeji zobrazí jen její část a následně ji lze pomocí funkce Quick Crop velmi jednoduše oříznout.

Jednoduché sdílení

Díky funkci Quick Share telefon zjistí, který z přátel se nachází poblíž, a těmto kamarádům pak lze bez problémů posílat fotografie, videa i velké soubory. Funkce Music Share zase umožňuje připojení telefonů vašich přátel k Bluetooth reproduktoru skrze váš telefon, takže jej nemusí párovat.

Diskuze ke článku
Steve
Bude ta aktualizace i na S10e? Nebo jenom S10 a S10+?
Karensky
S10 německé O2 aktualizováno takže už to chodí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze