Light Phone II: dopřejte si detox od smartphonu

9
Light Phone II: dopřejte si detox od smartphonu
  • Telefon zaujme svými rozměry i hmotností
  • Má displej využívající elektronický inkoust
  • Funkční výbava je záměrně omezená, zatímco cenovka sebevědomá

Moderní mobilní telefony zvládly integrovat funkce mnoha dalších zařízení, především pak počítačů. Společně s rozvojem sociálních sítí to pak znamená, že mnozí lidé nepouští svůj telefon z ruky a všechno vyřizují jen skrze něj.

Jak z tohoto začarovaného kruhu ven? Řešením může být alespoň na chvíli vystoupit ze zažitých zvyků a ven vyrazit s „hloupým“ telefonem. Můžete si kdekoli koupit obyčejný tlačítkový telefon, ale pokud u toho chcete vypadat stylově a v mnohém se odlišovat od ostatních, pak byste se mohli zamyslet nad značkou Lightphone, jejíž druhá generace právě úspěšně dokončuje crowdfundingovou kampaň a chystá se na masovou výrobu.

Hned na první pohled vás zaujmou rozměry. Smartphony s výškou pod 10 centimetrů nebyly obvyklé ani v dobách, kdy začaly vznikat, stejně tak jako hmotnost 78 gramů. Telefon je vybaven baterií s kapacitou 950 mAh, což stačí na 2 až 3 dny běžného používání anebo týden na příjmu. Toho se podařilo dosáhnout hlavně pomocí displeje, který využívá technologii elektronického inkoustu. Po nepříliš úspěšných pokusech firmy Yota je to další šance na prosazení této technologie.

Skoro nic neumím, ale to je záměr

Funkční nabídka je opravdu chudá, ale to je záměr, aby vás telefon neodváděl od běžného života. Tento přístroj umí pouze telefonovat, posílat zprávy a budík. Později tento rok slibuje společnost spustit jakýsi „obchod s aplikacemi“, který umožní nainstalovat další funkce. Firma slibuje, že zde najdete pouze praktické věci jako kalkulačku, poznámky nebo dokonce i Uber, ale nic takového, co by vás zbytečně zahlcovalo a odvádělo vaši pozornost.

LightPhone II

Zařízení míří do prodeje v bílém a tmavém barevném provedení. A zatímco funkčně srovnatelné telefony stojí maximálně stokoruny, tento se cítí být výjimečný a nechává si za to i řádně zaplatit. Na stránkách výrobce si ho už můžete objednat za 350 amerických dolarů, což po započtení české daně dělá skoro 10 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Jozef
Dlho, predlho som im fandil a sledoval kampaň na Indiegogo až doteraz. Ale keď sa človek zamyslí nad KaiOS v nových lacných Nokiách a podobných mobiloch (zavolať, poslať smsku, napísať na whatsapp, nájsť niečo na googlemapách a pritom nebyť celý deň nalepený na Instagrame, Facebooku a YouTube), dávať 350 a viac dolárov za toto vážne nemá zmysel.
G.
Za 15 idú takéto šroty na Aliexpresse, 350 je dobrý vtip a spôsob, ako vytiahnuť peniaze z hipíkov. Ale ak je niekto naozaj taký blbý, že to zaplatí, tak si to asi zaslúži a zakladatelia spoločnosti sa na tom veľmi pekne nabalia.
Ondra
Tak to hodně štěstí při prodeji ????????????????????
xD
Taká cena tvl....... :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze