LG Optimus 2X obdržel aktualizaci, opět s Androidem Gingerbread

4

LG Optimus 2X začíná získávat druhé prvenství z opačného konce. Ač se jedná o první dvoujádrový telefon, který vstoupil celosvětově do prodeje, nyní zřejmě jako poslední telefon s Motorolou Atrix obdrží aktualizaci na Android Ice Cream Sandwich. LG sice avizovalo uvolnění nové verze na druhé čtvrtletí, s největší pravděpodobností ale opět nedostojí svým slibům.

V současnosti LG Optimus 2X zaujme poměrem cena/výkon. Na pultech prodejen se prodává za cenu kolem 7 500 Kč, což z něj po HTC Evo 3D činí nejlevnější dvoujádrový telefon na trhu. Výrobce LG toto zařízení začal prodávat už v březnu minulého roku. Při jeho uvedení na trh všude prohlašovalo, že se jedná o první telefon s dvoujádrovým telefonem na světě. V závěru minulého roku LG oznámilo, že aktualizace na novou verzi Androidu Ice Cream Sandwich uvolní ve druhém čtvrtletí letošního roku. V květnu letošního roku začala internetem kolovat zpráva o odložení aktualizace na třetí kvartál letošního roku. Nicméně zastoupení LG na Facebooku uvedlo, že odložení termínu se týká pouze indického trhu a pro Evropu stále platí druhé čtvrtletí. To se ale nyní povážlivě blíží svému konci.

LG Optimus 2X - oficiální fotografie

TIP: Recenze LG Optimus 2X – Dvoujádrový velikán

Překvapivým krokem je, že LG v těchto dnech uvolňuje novou aktualizaci s označením 20s, která (a upozorňuji, nejedná se o omyl) v sobě nese Android 2.3 Gingerbread. Tato aktualizace tak dává jasnou odpověď na to, že aktualizace na novou verzi se uživatelé s největší pravděpodobností dočkají až v následujícím čtvrtletí. Zřejmě se tak bude opakovat scénář známý v případě LG Optimusu Black. Ten obdržel aktualizaci o čtvrt roku později oproti původním prohlášením.

Nová aktualizace 20s přináší mnohá vylepšení. Mezi ty nejpodstatnější patří například nová verze basebandu 1035.21_20120521. Nová verze zlepšuje příjem signálu, zvyšuje rychlost HSDPA a také se podílí na lepším zvuku ve sluchátku. Ostatní uživatelé hovoří o zlepšení rychlosti telefonu, upravení podsvícení senzorových kláves a optimalizaci načítání a spouštění startu aplikací. Další vylepšení se týkají bezpečnosti a implementace nejnovějších bezpečnostních prvků od Googlu. Optimalizována byla i funkce RDS v rádiu a přibyla nová aplikace Google Mobile Suite R10.

Byla vám již nabídnuta nová aktualizace? Jaké změny a novinky jste zaznamenali? Co říkáte na nekonečné čekání ohledně uvolnění aktualizace na ICS?

Zdroje: forum.xda-developers.com

Diskuze ke článku
Kekso
teraz to skusam ale ziadnu aktualizaciu nemam
moomo
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1035041


ITALY
BIN_LGP990AT-00-V20s-EUR-XX-MAY-21-2012-0
moomo
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1035041


ITALY
BIN_LGP990AT-00-V20s-EUR-XX-MAY-21-2012-0

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze