LG V40 ThinQ přichází s funkcí Cine Shot. Stane se novým hitem?

7× aktualizováno
LG V40 ThinQ přichází s funkcí Cine Shot. Stane se novým hitem?
  • Rendery potvrzují pět fotoaparátů, výřez, ultratenké rámečky i 3,5mm jack
  • Pod kapotou se bude nacházet Snapdragon 845

Aktualizováno 2. 10. 2018

LG představuje novou funkci fotoaparátu nazvanou Cine Shot. Jedná se o režim, díky kterému bude možné vytvořit jakousi obdobu GIF obrázků. Vždy se však bude hýbat pouze jedna část na obrázku, zatímco vše ostatní zůstane statické. V podstatě se jedná o jakousi kombinaci klasické fotografie a videa.

Tato nová funkce bude logicky představena právě u LG V40 ThinQ, vlajkové lodi LG, a bude zakomponována přímo do aplikace fotoaparátu. Po natočení snímku si uživatel bude moci vybrat, jestli si Cine Shot uloží jako video v rozlišení 1080p ve formátu MP4 nebo formátu GIF.

Cine Shot

Funkci Cine Shot zajišťují všechny tři zadní fotoaparáty LG V40 ThinQ. Nejedná se však o nic revolučního. Stejnou funkci v minulosti nabízela i Nokia nebo například Moto Z3 Play od Lenova. Jestli tato funkce v podobě LG u uživatelů vzbudí dostatečný zájem zjistíme již brzy.

Aktualizováno 1. 10. 2018

Na Twitteru Evana Blasse unikají nové fotografie LG V40 ThinQ, které popisují funkce čoček zadního fotoaparátu. Prostřední senzor bude sloužit pro pořízení ultraširokých záběrů. Vrchní čočka představuje teleobjektiv, díky kterému bude možné docílit až dvojnásobného optického zoomu včetně portrétních režimů. V případě spodní čočky se jedná o standardní senzor, který bude s největší pravděpodobností natáčet videa v rozlišení až 4K s podporou optické stabilizace. Přední duální fotoaparát skrývá jeden standardní senzor a jeden širokoúhlý pro skupinové selfies.

Aktualizováno 26. 9. 2018

LG V40 ThinQ uniká na dalším obrázku na Twitteru. Autorem je známý Evan Blass.

LG V40 ThinQ

Aktualizováno 13. 9. 2018

LG rozeslalo pozvánky, a tak už je to oficiální. K představení LG V40 ThinQ dojde 4. října a LG také uvolnilo teaser, ve kterém lze vidět tři různé pohledy při focení, můžeme se tedy domnívat, že kromě zoomování půjde fotit i širokoúhlé fotografie.

Aktualizováno 10. 9. 2018

LG V40 ThinQ je možná již za rohem. Naznačuje to zápis z globální certifikace, kde novinka sice objevuje pod poněkud jiným názvem (LG Storm Plus). Zbývá tak hlavní otázka, a to, kdy se novinky dočkáme. V tuto chvíli se jako nejvíce pravděpodobný jeví 16. listopad, což je přibližně za dva měsíce. Naznačují to rendery, které si můžete prohlédnout níže. Na displejích totiž právě toto datum svítí.

Aktualizováno 23. 7. 2018

Nové rendery LG V40 ThinQ ukazují telefon v plné kráse i s jeho pěti kamerami. Obdobně jako u Huawei P20 Pro najdete tři kamery vzadu a dvě na přední straně.

Skvělou zprávou pro příznivce 3,5mm konektorů je možnost připojit jejich oblíbená sluchátka. LG si u svých vlajkových lodí zakládá na doopravdy kvalitním zvuku, lze tedy očekávat, že v útrobách nalezneme i Hi–Fi Quad DAC převodník.

Z renderů obrazovka mírně klame, neboť se na první pohled může zdát, že je bez výřezu. Opak je ale pravdou a „notch“ je umně softwarově schovaný. Dále kvitujeme extrémně tenké rámečky kolem displeje, díky kterým může LG přední stranu telefonu využít na maximum.

Datum a čas zobrazený na displeji s největší pravděpodobností prozrazuje, že o telefonu uslyšíme znovu již 16. října 2018.

Aktualizováno 17. 7. 2018

Už víme, že nové LG V40 by mělo nabídnout celkem pět fotoaparátů, nyní se dozvídáme, že na zadní straně půjde o snímače v kombinaci 20, 16 a 13 Mpx. Spekuluje se také o trojnásobném bezztrátovém zoomu jako u Huawei P20 Pro.

Duální přední kamera má pomoci při 3D skenování obličeje, které bude sloužit jako pokročilé řešení zabezpečení. Samozřejmě nepůjde o žádné unikum, stejně to umí kromě iPhonu X například Oppo Find X a Xiaomi Mi 8. Displej samotný by měl zabírat zhruba 90 % přední části, což je stále spíše výjimečné.

Původní informace z 27. 6. 2018

Mobilní telefony budou zřejmě vybaveny čím dál více fotoaparáty a senzory. Již dnes je zcela běžné, že máte na telefonu hned tři čočky – dvě vzadu a jednu vpředu. Ti nejlepší mívají například duální fotoaparát na čelní straně. Za vrchol lze považovat Huawei P20 Pro s trojitým fotoaparátem na zadní straně a klasickou jednou čelní kamerkou vpředu. O trumfnutí v počtu fotoaparátů by se mělo v letošním roce postarat LG V40. Jihokorejský výrobce má na zadní stranu umístit tři fotoaparáty. Dva budou klasické, které známe již nyní, třetí by mohlo obstarávat bezztrátový zoom.

Ke třem fotoaparátům na zadní straně se připojí ještě duální kamerka nad displejem. Spekuluje se, že oba čelní fotoaparáty mají pracovat na rozpoznání 3D obličeje, čímž by se ještě zvýšilo zabezpečení. Ohledně další výbavy prozatím není mnoho známo. Displej bude velký s úhlopříčkou kolem 6 palců a výkon obstará procesor Snapdragon 845. Na těle telefonu se má objevit speciální klávesa spouštějící Google Asistenta. Poslední známá informace hovoří o čtečce otisků prstů, jejíž místo má být nadále na zadní straně. K představení LG V40 dojde zřejmě až během posledního čtvrtletí roku 2018.

Diskuze ke článku
Řezňýk
A není to málo, Antone Pavloviči?
Marek
Počkám si na 8 foťáků, 5 je uboze málo. ;)
Michael Pajzinka
už sa neviem dočkať :)
Martin
P20 Pro ma 2 fotaky ve predu? Od kdy?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze