Fotoduel: Samsung Galaxy S20+ vs. LG Velvet

Fotoduel: Samsung Galaxy S20+ vs. LG Velvet
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Oba mobily nabízí dva schopné hlavní fotoaparáty
  • Běžně pořídíte 12megapixelové snímky hlavními snímači
  • Projeví se rozdíl 12 tisíc Kč ve prospěch LG Velvet?

V redakci jsme pro vás nedávno otestovali nejnovější LG Velvet, které je snahou jihokorejského výrobce uspět ve vyšší střední třídě. Jinými slovy chce LG nabídnout velmi dobře vybavený telefon za stále ještě přijatelnou cenu. Recenzí však naše pouť s Velvetem nekončí. Kromě šedé verze máme k dispozici také bílou variantu, kterou jsme se rozhodli porovnat se Samsungem Galaxy S20+.

Ptáte se, jaký to má smysl? Galaxy S20+ stojí v běžné distribuci téměř 28 tisíc korun, Velvet maximálně 16 tisíc. Vcelku propastný rozdíl, že? Na druhou stranu, jde o unikátní možnost zjistit, zda za všestranný chytrý telefon pro náročné je nezbytně nutné zaplatit téměř 30 tisíc korun, nebo bude stačit zhruba polovina.

Vyšší cena Samsungu se projevuje i u fotoaparátů. Například nechybí speciální snímač pro potřeby přibližování, který LG postrádá. Do karet Samsungu hraje také přítomnost optické stabilizace obrazu. První rozdíl pro dnešní srovnání nebude podstatný. Pro jednotné podmínky budeme srovnávat pouze snímky z klasického a ultraširokoúhlého fotoaparátu.

Hlavní snímač

Samsung Galaxy S20+ LG Velvet
Světelnost objektivu f/1.8 f/1.8
Velikost snímače 1/1,76" 1/2,00"
Ohnisková délka 26 mm 26 mm
Rozlišení 12 Mpx 48 Mpx
Ostření a stabilizace PDAF, OIS PDAF

Ultraširokoúhlý objektiv

Samsung Galaxy S20 LG Velvet
Světelnost objektivu f/2.2 f/2.2
Ohnisková délka 13 mm 15 mm
Rozlišení 12 Mpx 8 Mpx
Ostření a stabilizace AF PDAF

Srovnávací fotografie byly pořízeny v automatickém režimu, přičemž u hlavních fotoaparátů bylo zvoleno jednotné rozlišení 12 megapixelů. LG Velvet tudíž skládal čtveřici snímků do jednoho.

První snímek u všech fotografií v tomto článku (posuvník úplně vpravo) patří Samsungu Galaxy S20+, druhý pak LG Velvet (posuvník umístěn vlevo).

Ukázkové snímky v původním rozlišení

Testovací snímky byly pořízeny ve stejnou chvíli s automatickým nastavením, tedy tak, jak by fotila většina uživatelů. Prohlédnout si je můžete v plné kvalitě rovněž v galerii níže (pro přiblížení stačí kliknout na ikonku lupy).

Ukázkové fotografie ze Samsungu Galaxy S20+
Ukázkové fotografie z LG Velvet
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze