LG rozprodává nepředstavené telefony. Koupili byste si Velvet 2 Pro?

6
LG rozprodává nepředstavené telefony. Koupili byste si Velvet 2 Pro?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • LG nabízí nepředstavené telefony svým zaměstnancům
  • Chystaného modelu Velvet 2 Pro jsou k dispozici 3 tisíce kusů
  • Následný přeprodej je bohužel přísně zakázán

Letošní jaro bylo ve znamení smutku v mobilním světě, což zapříčinilo oznámení o konci produkce mobilních telefonů LG. Výrobce měl však smělé plány, které nakonec zůstanou neuskutečněny. Zřejmě do posledních měsíců byly zvažovány různé strategie a bezpochyby bylo ve hře i možné pokračování v tomto podnikání. Jednoznačným důkazem jsou i čile připravované nové telefony, které se měly v roce 2021 představit. Za všechny zmiňme světu oficiálně lehce odhalený LG Rollable, který měl nabízet rolovatelný displej.

Jihokorejský výrobce však pracoval i na nástupci loňského LG Velvet. Novinka se dle uživatele @FronTron měla jmenovat LG Velvet 2 Pro a představení bylo zřejmě na spadnutí. Dozvěděli jsme se, že má LG k dispozici zhruba 3 tisíce kusů Velvet 2 Pro, které se rozhodlo nabídnout svým zaměstnancům ke koupi. Bohužel pouze v Jižní Koreji a za poměrně striktních podmínek.


Zájemci z řad jihokorejských zaměstnanců LG mohou vždy získat maximálně 2 kusy LG Velvet 2 Pro a volit lze mezi třemi barevnými variantami (černá, bronzová, slonovinová kost). Každý kus přitom vyjde v přepočtu na 4,5 tisíce korun s daní. Následný přeprodej dalším osobám je však přísně zakázán. Na tyto nikdy nepředstavené kousky výrobce poskytne 6měsíční záruku, případně do doby, kdy dojdou náhradní díly. S čím budou majitelé musí očekávaně počítat je, že na Velvet 2 Pro nebude vydána ani jedna softwarová aktualizace. Lze odhadovat, že je osazen Androidem 11.

Máme dokonce možnost si Velvet 2 Pro prohlédnout, byť v tuto chvíli jen jeho zadní stranu, která se velmi podobá loňskému Velvetu. Zdá se však, že fotoaparáty přeci jen výrazněji vystupují nad okolní povrch. Změnou prošla také boční tlačítka regulující hlasitost a odemykající telefon. Ta jsou nově citlivá na tlak.

Zajímavá vás také výbava LG Velvet 2 Pro? Vězte, že základem je Snapdragon 888 a radost dělá 6,8palcový OLED displej se 120Hz obnovovací frekvencí. Operační paměť nabídne standardních 8 GB, totéž by šlo říci o 128GB interní paměti. Prozrazena je i kapacita baterie, která činí 4 500 mAh.


Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Kéž by LG vydal ten Velvet 2 pro.. Konečně by měl parametry hodná ke konkurenci.. Škoda no...
hanshan
hanshan
LG robil dobre telefóny škoda ho
Adam Grufík
Adam Grufík
Takže softwarová podpora stejná jako u ostatních modelů. Aneb když dáte 15k za G4 a dostanete po roce android, který tam měl být už při vydání a pak jenom sliby.
Petr Pištěk
Petr Pištěk
Pro mě velká škoda, že LG končí s telefony. Přešel jsem z LG V30 na Samsung S20 a je to velký zklamání. Říkal jsem si, chvíli to s S20 vydržím, než vydá LG nový véčko...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze