LG představilo UX 5.0: LG Friends a další novinky

3

S nedávno představenou vlajkovou lodí uvádí LG i novou uživatelskou nadstavbu pro svá zařízení. LG UX 5.0 by měl přinést lepší uživatelský zážitek z používání a také nové funkce v čele s aplikací LG Friends Manager, která umožní jednoduché připojení modulů a příslušenství, které jsou dostupné pro LG G5. Přibyly ale také nové funkce v oblasti fotoaparátu a domovské obrazovky.

LG si nachystalo svou novou nadstavbu UX 5.0 založenou na Androidu 6.0, jejíž filozofie spočívá v co největším komfortu a také přináší nemálo nových funkcí. Bezesporu největší novinkou je LG Friends Manager, univerzální aplikace, jež umožní uživatelům snadno připojit a ovládat moduly, které jsou dostupné pro vlajkový model LG G5, ale i pro samostatné příslušenství, například v podobě brýlí 360 VR. Aplikace by celý proces vyhledávání a ovládání příslušenství měla maximálně zjednodušit pomocí samostatných záložek pro každý modul. Ve spojení s chytrou kamerkou 360 Cam nabídne aplikace jednoduché nastavení, dostupné režimy či náhledy fotografií.

K této aplikaci přidružená Friends Camera umožní spravovat snímky pořízené právě dostupným fotografickým příslušenstvím, například již zmiňovanou 360 Cam či monitorovací kameru Rolling Bot. Dalšími novinkami se LG opět chlubí v oblasti fotoaparátu, který byl obdařen novými zjednodušujícími funkcemi, jako je Zoom In & Out, díky níž může jednoduše přepínat mezi standardním 78stupňovým rozsahem objektivu na ten širokoúhlý, který zabere až 135 stupňů. Funkce Multi View zase zachytí různé úhly snímků z předního a zadního fotoaparátu, ale také z příslušenství LG 360 Cam. Nově můžete také vytvářet i 360 stupňové panorama a to opět za pomoci LG 360 Cam. Nakonec LG přidalo i nové efekty k fotografiím, které můžete použít po i před pořízením samotného snímku.

TIP: První dojmy z LG G5: revoluce bez zadních tlačítek (video)

LG UX 5.0

TIP: LG G5 představeno: kovové tělo, 5,3palcový displej a USB-C

V oblasti fotografických funkcí se toho změnilo jistě nemálo, ale LG UX 5.0 se chlubí i dalšími novinkami v samotném prostředí. Tou další je i možnost volby jednoduchého režimu na domovské obrazovce, kam se skládají všechny vaše aplikace, které můžete třídit do složek podobně, jako je tomu například i u operačního systému iOS. Modernizovaná byla také aplikace LG Health, která nově dovede přizpůsobit profil podle toho, jakou aktivitu odvádíte. Provází vás tak od úplného začátečníka a společně s nárůstem aktivity se s vámi propracuje až ke zkušenému sportovci.

LG UX 5.0

TIP: LG uvedlo virtuální realitu a přátele pro model G5 (dojmy + video)

Spolu s LG UX 5.0 přibyl také správce souborů, přes kterého se jednoduše dostanete přímo ke zdroji vašich souborů. Novinkou je také Smart Doctor, který pomůže optimalizovat vaše zařízení a zároveň zobrazí tipy na úsporu energie dle vašeho typu používání. Novinek je tedy hodně a nové prostředí má jistě co nabídnout. Kdy přesně se LG UX 5.0 objeví, je prozatím neznámé.

Technické parametry LG G5

Kompletní specifikace
Konstrukce149,4 × 73,9 × 7,7 mm, 159 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,3" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2016,

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Adam Firda
Adam Firda
A zverejnit ste nemohli ze mozete si vybrat styl domacej obrazovky s appdrawerom? Bolo to vo videu. A rovno bola vo videu aj neumyselne predstavena 16gb verzia G5 s 3gb ram,takze to bude mozno G5 lite.
Hexagon
Moznost volby s appdrawerom ma fakt potesila,vyhovie to vsetky,ci uz priaznivcom stylu bez menu alebo s menu. Vyzera fakt super,trosku ma sklamal styl ikon,ale inak dobre. Hadam sa ho dockam aj na G Flex 2,ale to nepredpokladam :(
Usiak
Dnes som mal v rukach LG G 5 ,je to zvlastny telefon nieje ani tak skaredy ako sa na prvy pohlad zda ale velky ako kôň...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze