Přehled: jaká zařízení obdrží Android 6.0 Marshmallow?

Rok se s rokem sešel a Google představil další generaci svého operačního systému Android. Nová Šestka s přídomkem Marshmallow se již dostala samozřejmě na Nexusy, ale v očekávání je celá řada dalších telefonů. Kolotoč aktualizací se tudíž opět roztáčí a v tomto přehledu najdete všechny telefony a tablety, které mají oficiálně aktualizaci přislíbenou.

Android Marshmallow

Celý článek je průběžně aktualizován s tím, jak výrobci oznamují modely, pro které připravují aktualizaci Android 6.0 Marshmallow. Souhrnně lze říci, že se nejnovějšího Androidu dočkají všechny vlajkové lodě a dražší přístroje. Občas však výrobce sáhnou i po telefonech z nižších tříd. Níže je k dispozici seznam pouze oficiálně potvrzených modelů.

Asus

Asus potvrdil prvních pár zařízení, které nový Android nemine. Zatím se jedná o malou skupinku, která by se snad ještě měla zvětšovat. Asus si s tímto potvrzením značně pospíšil stejně jako například Samsung HTC nebo Sony, Google totiž teprve nedávno aktualizoval zařízení Nexus a Motorolu Moto X.

Google

V tomto případě asi nešlo čekat cokoliv jiného. Novou verzi operačního systému Android musejí v prvé řadě dostat telefony a tablety referenční značky Nexus a aktualizace tak již byla vypuštěna. Jaké Nexusy novou verzi dostanou, zjistíte v seznamu níže.

Honor

Telefony Honor se většinou novějších verzí systému Android dočkají, avšak s jistým zpožděním. Zdá se, že nejinak tomu bude i tentokrát. Nutno však podotknout, že výrobce aktualizuje hned několik svých modelů a v lepším případě se dočkáme ještě v zimě.

Honor

HTC

Stejně jako loni přišlo HTC jako první se seznamem telefonů, které hodlá aktualizovat na Android 6.0. Tucet modelů není málo a potěšující je také informace, že proces u vlajkových lodí započne ještě koncem letošního roku.

HTC

Huawei

Třetí největší výrobce chytrých telefonů na světě si aktualizace také nenechá ujít, avšak stále na ni uživatelé čekají. Níže se můžete podívat na modely, které s největší pravděpodobností aktualizace obdrží a to odhadem během druhého čtvrtletí roku 2016.

Lenovo

Čínské Lenovo samozřejmě také bude aktualizovat, jen stále nejsou k dispozici zcela oficiální informace. Následující seznam proto berte s rezervou a to nejen v případě termínu vypuštění aktualizace, ale také v počtu vypsaných modelů, kterých může přibýt.

LG

Jihokorejské LG je oproti HTC skromnější a oficiálně oznámilo, že se nejnovější verze systému Android dočkají vyšší modely. Překvapením je nicméně rychlost, G4 se aktualizace dočkala ještě během října, a stala se tak zřejmě prvním telefonem, vyjma Nexusů, který si novou verzi bude moci užívat. Později přišel na řadu také starší model LG G3.

Samsung

Své plány na aktualizaci nově prozradil také Samsung, a to rovnou hned u 14 svých modelů. Ten aktualizace rozdělí na dvě vlny, přičemž první má již stanovenou dobu vypuštění (tedy až na Samsung Galaxy S5 a Galaxy Alpha), u druhé se o aktualizacích teprve jedná, ale dostane ji samozřejmě také.

Sasmsung

Fáze 1.

Fáze 2.

Další modely z nabídky se aktualizace mohou dočkat také, ovšem až později.

Sony

Nejbohatší seznam modelů, které dostanou nový Android 6.0, má japonské Sony. Celkem se má jednat o 14 Xperií a řadí se sem nejen telefony, ale také tablety. Největší důraz je kladen na vlajkové lodě řady Z, avšak dostalo se i na střední třídu.

Xiaomi

Xiaomi je na informace ohledně aktualizace na Android 6.0 Marshmallow trochu více skoupé, v dnešních dnech ovšem oznámilo blížící se aktualizaci pro dva své modely. Ta by dle slov výrobce měla přijít v nadcházejících týdnech, konkrétní termín ovšem nebyl stanoven.

Xiaomi Mi4 a MiNote

Článek je průběžně aktualizován o další modely, u kterých výrobci oficiálně potvrdili aktualizaci Android 6.0 Marshmallow. Poslední aktualizace: 23. 3. 2016 – Lenovo, LG, Samsung, Sony.

Zdroje: talkandroid.com, fonearena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
KitKat
Bože to jsou starosti jestli dostanu 6.0 Android;-) ja si jedu na 4.4.4 KitKatu a jsem spokojený! Lenovo P90 Pro.
Vitenuto
Tak můj note 10.1 2012 to asi zas mít nebude
:)
Snad někdo vydá suprově fungující lolipop
Milan Kutaj
Milan Kutaj
A teraz nech sa vyjadria chlapci, ktorí hlásali, že LG je na tom s aktualizáciami lepšie ako v minulosti :D
Raymond
Zase mi chybí informace, jak jsou na tom duální verze, například HTC One M8 dual. To se nikde nedočtu a to ani na ofiko stránkách HTC. Ani ten 5.1 droid nemám a to je už sakra dlouho venku. Mám jen 5.0:(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze