Konec jedné éry: tým vývojářů MeeGo OS odchází z Nokie

6

Vypadá to, že MeeGo má své poslední dny sečteny. Samotná podpora ze strany výrobce je minimální a nyní přední člen vývojářského týmu uvedl, že odchází. Přitom Nokia N9 v těchto dnech obdržela aktualizaci PR 1.3. Doufejme jen, že to není poslední počin výrobce k podpoře svého produktu.

Nokia N9 - oficiální fotografie

TIP: Recenze Nokia N9 – První a poslední

Vedoucí týmu stojící za MeeGem, Sotiris Makrygiannis, oznámil, že končí a z Nokie odchází. Přidali se k němu také další členové jeho týmu. Doufali jsme, že této zprávy se dočkáme někdy v roce 2013, protože právě do toho roku má být Nokia N9 podporována, jak uvedl CEO Nokie Stephen Elop. Na druhou stranu se není čemu divit. Toto zařízení je ojedinělým experimentem, navíc prodeje nejsou nijak oslnivé. Sami jsme zvědaví, zda se jediné zařízení s MeeGem dočká ještě nějakých softwarových záplat. V těchto dnech byla uvolněna aktualizace PR 1.3 a spekulace se šíří i o aktualizaci PR 1.4. Doufáme jen, že odchod tohoto klíčového muže není poslední hřebíčkem do rakve této zajímavé platformy, která byla již předem byla odsouzena ke svému zániku.

Zdroje: talk.maemo.org, gsmarena.com

Diskuze ke článku
PepaN6680
Velká škoda toho systému, mohl to být dobrý systém, na kterém mohla Nokia stavět. :-/
Jirka
Jelikoz se N9 prodalo vice nez Lumii a nejsou tedy prodeje nijak oslnive,jak pisete,pak Lumisticke prodeje jsou primo propadakove.Jinak telefon nam nikdo na dalku nevypne,vse co jsem pouzival na ostatnich OS mam i na N9 a komunita bude podporovat tento telefon nekolik let.,stejne jako dnes N900 na kterou vychazi aktualizace systemu i se tvori nove aplikace.Navic bezi nova soutez ,kde odmenou pro nejlepsi vyvinute QT aplikace budou telefon N9 a 2x N950,takze vyvojare to porad zene dopredu a vyvijeji.Vazim si tohoto kvalitniho OS,ktery nevnucuje reklamu a nezije z reklamy jako jine OS ci neni tak nesmyslne omezeny jako jine OS + nepritahuje viry.Zakoncim to slovicky jak tu nekdo napsal "Na mrtvy OS je to slusne naslapane."
pepe86cz
Jako je pravda, že Nokia n900 je legendární. Už jenom proto, že si mě bavilo s ní hrát rok a půl a to měla pár aplikací. To s příchodem S2, kde byl Android jsem se vydržel bavit tak měsíc. Teď mám S3 a Note a pořád mi příjde Android takovej přištípnutej. A hlavně multiskaning zvládala nejlíp N900. Jediný telefon, který uměl pustit oblíbené písničky na Youtubu a a zároveň s ním pracovat, Prohlížet web, psát email atd. To neumí ani teďka S trojka a to má na procáku 4 jádra na 1,4 a RAM 1000. N900 měla 600Mhz(šla nataktovat, mě, jiný dali víc na 1200Mhz ale to padala. Optimální bylo 1000 Mhz a měla 256RAM plus 756Vram a dokázala to co dnešní špičky neumí.
borsuk
Na konkurencnim webu fony.sk se objevila kratka zpravicka prevzata z linkedin.com o znovuvzkriseni MeeGo, dalsi modely s MeeGo maji byt vyrobeny jeste do konce roku. Je li tomu tak, mame se na co tesit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze